Ένοπλες Συρράξεις

Η Βιγιάν Σοράν σκοτώθηκε πολεμώντας τους Τούρκους στο Αφρίν - Πριν ξεψυχήσει είχε πει «θα τους πολεμάω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου»

Η Βιγιάν Σοράν σκοτώθηκε πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Η μαχήτρια των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), λίγο πριν προσφέρει τη ζωή της θυσία στο δέντρο της ελευθερίας, είχε μιλήσει στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Θα αντισταθώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου. Εάν σκοτωθώ, γράψτε «η Αφρίν δεν είναι μόνη της» κάτω από τις φωτογραφίες μου», εννοώντας να γραφτεί το σύνθημα στις εικόνες της στα social media.

Η Βιγιάν Σοράν σκοτώθηκε στην περιοχή Σιγιέ της Εφρίν πολεμώντας το τουρκικό καθεστώς και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του.

Στη ίδια συνέντευξή της στο ANF είχε πει:

«Η Αφρίν ανήκει στον λαό της πόλης της. Ποτέ δεν θα γίνει των εισβολέων. Θα υπερασπιστώ την Αφρίν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος που έχω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...