Εθνικά θέματα

Εκτάκτως στο Πεντάγωνο ο πρέσβης των ΗΠΑ - Θρίλερ επί 1,5 ώρα

Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Η συζήτηση κράτησε τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Στην συνάντηση η οποία διήρκησε πάνω ώρα, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε το θέμα της σύλληψης και της παρατεινόμενης κράτησης των δυο ελληνών στρατιωτικών. Άλλωστε άλλωστε ο κ. Πάιατ εχει αποδειχθεί ισχυρός υποστηρικτής και σύμμαχος των ελληνικών θέσεων.

Ο κ. Πάιατ λίγα 24ωρα μετά τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια μετέβη στην Άγκυρα με αφορμή την επίσκεψη εκεί του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ δεν έκρυψε την ανησυχία του, μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών, για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και τόνισε οτι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και είναι «μέσα» στις κινήσεις που γίνονται.

Κουίζ: Γιατί πήγε στον Α/ΓΕΕΘΑ και όχι στον Yπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο; Οι Στρατιωτικοί μας έχουν αναλάβει πλέον την διαχείρηση της κρίσης και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης