Οικονομία

ΒΙΝΤΕΟ: «Την πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 200 δις ευρώ ζημιά για την Ελλάδα»

Ασφαλή και ίσως «συντηρητική» χαρακτήρισε ο Τόμας Βίζερ

την εκτίμηση ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, την πρώτη περίοδο δηλαδή της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική οικονομία υπέστη ζημίες που υπολογίζονται σε 200 δισ. ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος του Euroworking Group επιβεβαίωσε την εκτίμηση που είχε εκφράσει και πρόσφατα ότι δηλαδή λόγω της μεθόδου των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 μέχρι να συμφωνηθεί το 3ο μνημόνιο, η ελληνική οικονομία έχασε 200 δισ. ευρώ, σε διάλογο που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

«Ας υποθέσουμε ότι επανεκκινεί η ελληνική οικονομία από το 2014 ή το 2015 και υπάρχει μια αναπτυξιακή πορεία έως το 2050 και το συγκρίνουμε αυτό με το πού είμαστε με τη σημερινή αναπτυξιακή πορεία έως το 2050 θα δείτε την ποσότητα παραγωγής που χάθηκε, τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι' αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική» απάντησε ο κ. Βίζερ στο ερώτημα ποιο είναι το πραγματικό κόστος της πρώτης περιόδου της Αριστεράς για την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMRCikQeAuU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...