Κόσμος

Ασχημη εξέλιξη: Τούρκοι στρατιώτες της 54ης ΤΑΞΠΖ συνέλαβαν "αριστερό τρομοκράτη" κοντά στο σημείο αιχμαλώτισης των δύο Ελλήνων...

Πάνε να στήσουν κατηγορητήριο περί κατασκοπείας και τρομοκρατίας εναντίον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι Τούρκοι. Κουβάλησαν ΜΜΕ και κάμερες για να προβάλλουν νέες συλλήψεις κοντά στο σημείο αιχμαλώτισης των δύο Ελλήνων και μάλιστα κατηγορούν τον έναν ως "αριστερό τρομοκράτη". Μην ξεχνάμε ότι εδώ και μέρες εμφανίστηκαν τουρκικά ευφάνταστα σενάρια περί σχέσεων των δύο Ελλήνων είτε με YPG-PKK είτε με DHCP...

Ρεπορτάζ τουρκικού καναλιού προβάλει το έωλο επιχείρημα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι "κατάσκοποι" διότι ανήκουν στο σώμα του μηχανικού και όχι του πεζικού που συνήθως φυλάει την περιοχή. 

Την ίδια στιγμή με μεγάλα γράμματα και τίτλο καθώς και με φωτογραφία ο τουρκικός τύπος ( εφημερίδα vatan) «ανακάλυψε» λέει, (κοντά στο σημείο «σύλληψης» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών), αριστερό τρομοκράτη ο οποίος ήταν μαζί με άλλους δύο. Και οι 3 συνελήφθησαν .

https://youtu.be/PN0sC-bGjmk?t=48

Την σύλληψης τους «επιμελήθηκαν» προσωπικά και πάλι ως συνήθως, οι «αετοί» των συνόρων που ανήκουν στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, μέλη των οποίων πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό που έλαβε χώρα πριν ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.   

Πρόκειται για τρία άτομα από τα οποία ο ένας ήταν  μέλος της αριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης MLCP και ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της διαφυγής του στην Ελλάδα όντας εντός τουρκικής «στρατιωτικής ζώνης».

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα προσπάθησαν να διασχίσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα με παράνομα φουσκωτό σκάφος.

Οι τρείς ήταν  από  Πακιστάν, Συρία και Τουρκία .

Διαπιστώθηκε ότι αυτός  με τα αρχικά  E.G. ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης MLCP και ότι υπήρχε ενεργή απόφαση «σύλληψης του».

Οι τρείς παραδόθηκαν στην στρατοχωροφυλακή στην Αδριανούπολη για τα περαιτέρω.

Οι καιροί είναι χαλεποί ειδικά μετά το περιστατικό με την «σύλληψη» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όπως αυτή έγινε , ενώ  ακόμη διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχει μια «αίσθηση» ειδικά μετά την αποστολή των κινητών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα κεντρικά γραφεία της ΜΙΤ στην Άγκυρα ότι οι νέο-οθωμανοί θα θελήσουν να τους «φτιάξουν» ένα κατηγορητήριο «δυνατό» για να έχουν την Ελλάδα «όμηρο» στις ορέξεις τους για όσο διάστημα αυτοί εκτιμούν.

Το περιστατικό με τους τρεις «λαθρομετανάστες» και τον «τρομοκράτη» πιθανόν κοντά σχετικά στην ίδια περιοχή με το περιστατικό και μέσα στην τουρκική «στρατιωτική ζώνη», πήρε περίεργη δημοσιότητα αν  αναλογιστούμε ότι κάθε μέρα συλλαμβάνονται εκατοντάδες "μετανάστες" από τις τουρκικές αρχές.

Ίσως οι Τούρκοι να προβάλλουν τις "μεγάλες ικανότητες των ' Αετών των συνόρων τους", ίσως όμως να "μαγειρεύουν¨τίποτε άλλο με στόχο την Ελλάδα .

Εκτιμάται όμως ότι δεν πρόκειται να ησυχάσουν οι νέο-οθωμανοί αν δεν «κατασκευάσουν» ένα κατηγορητήριο στα μέτρα τους για τα δύο παιδιά μας και αυτό πλέον «φαίνεται» από τις πολύ καλά μελετημένες κινήσει  τους  όλο αυτό το  διάστημα .

Το «Μαρξιστικό–Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα» (MLKP) είναι ένα εναλλακτικό κομμουνιστικό κόμμα από την Τουρκία. Οι μαχητές του MLKP είχαν φτάσει στη Συρία για να πολεμήσουν με το YPG από το 2012. Μαχητές του MLKP έχουν επίσης ενταχθεί στο κουρδικό εργατικό Κόμμα που μάχεται στο Βόρειο Ιράκ, για την υπεράσπιση της μειονότητας των Γεζιντί στην Sinjar.  

Τον Απρίλιο του 2015, ανακοινώθηκε ότι το MLKP ίδρυσε μόνιμο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στις περιοχές που ελέγχει το ΡΚΚ στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Τον Μάρτιο του 2015 μια 19χρονη γυναίκα γερμανικής καταγωγής, η Ivana Hoffmann, σκοτώθηκε, στη μάχη κατά του ISIL κατά τη διάρκεια της μάχης του Tell Tamer , καθιστώντας την το τρίτο θύμα δυτικού μαχητή, καθώς και τη πρώτη δυτική γυναίκα που πεθαίνει, ενώ αγωνίζόταν μαζί με το YPG.]

Η γυναικεία οργάνωση του MLKP, Komünist Kadın Örgütü, έχει επίσης εμπλακεί σε μάχες. Το MLKP συμμετείχε καθοριστικά στη δημιουργία του Διεθνούς Ελεύθερου Τάγματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...