Πολιτική

Άλλο ένα πλήγμα στο ηθικό των Ελλήνων μας έρχεται από την Πάτρα

Ποιος ο λόγος που τουρκικό πολεμικό πλοίο "κόβει βόλτες" γύρω από το λιμάνι της Πάτρας.

Τα βλέμματα αρκετών έχει συγκεντρώσει το τελευταίο 24ωρο η παρουσία πολλών ξένων πολεμικών πλοίων στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης με την ονομασία "ΑΡΙΑΔΝΗ".

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει ωστόσο το γεγονός πως στο τουρκικό πλοίο ΔΕΝ υπάρχει η ελληνική σημαία (όπως θα προβλεπόταν κανονικά) αλλά μόνο του ΝΑΤΟ και φυσικά της Τουρκίας.

Το γεγονός αυτός προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media, σε μία περίοδο ειδικά που οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία βρίσκονται στο "κόκκινο":

«Ντροπή τους και αίσχος», ακούγεται μέσα από το βίντεο που ανέβηκε από περίοικους, στη θέα της ημισελήνου που ανεμίζει στο παλιό λιμάνι της Πάτρας:

Άραγε αν σε αντίστοιχη νατοϊκή άσκηση σε ενα τυχαίο τουρκικό λιμάνι (π.χ. τη Σμύρνη) ελληνικό πλοίο ερχόταν μονάχα με την ελληνική και νατοϊκή σημαία, ποια θα ήταν η αντίδραση της Άγκυρας;

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες αυτή τη φορά της αντίδρασης της ελληνικής πλευράς, η οποία φυσικά και είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και σε αυτό το συμβάν.

Ζούμε σε εποχές που το ηθικό των Ελλήνων έχει πέσει στα τάρταρα:

Εννοείται πως δεν είναι η πρώτη φορά που  οι Τούρκοι αρνούνται να βάλουν την ελληνική σημαία στα πολεμικά τους πλοία, ακόμη κι αν πρόκειται να δέσουν σε ελληνικό λιμάνι.

Το επόμενο βίντεο μας έρχεται από το λιμάνι του Πειραιά το 2015:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CBiUR2dmItY?wmode=transparent]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ