Κόσμος

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Αμερικανικό Τύπο - Άρχισε η «αποκαθήλωση» του και όλα δείχνουν πώς πλησιάζει το τέλος του

Η αποκαθήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν άρχισε και από τον αμερικανικό Τύπο και όλα δείχνουν πώς το τέλος του πλησιάζει και θα είναι άσχημο, αλλά το ζήτημα είναι πόσο θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες, η Washington Post με βασικό της άρθρο κάνει ένα απίστευτο ξεμπρόστιασμα των πράξεων του Ερντογάν και της Τουρκίας που εκείνος έχει «χτίσει».

«Στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τιτίβισμα στο Twitter έγινε έγκλημα, και μια προβληματική δημοκρατία, μετατράπηκε σε δικτατορία», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα και χαρακτηρίζει την Τουρκία ως μια «θλιβερή φυλακή ολοκληρωτισμού» σημειώνοντας πως μόνο την περασμένη εβδομάδα 23 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 έως 7 ετών «με κατασκευασμένες γελοίες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα ότι είχαν κάνει tweets για αυτό».

Κι αυτό προκαλεί ανησυχία και για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η κατασκευή κατηγοριών για να καταλήξουν οι μη αρεστοί του καθεστώτος Ερντογάν στην φυλακές είναι κάτι σύνηθες και μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού.

Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στη λυσσαλέα επίθεση του Ερντογάν σε κάθε τι που θεωρεί εχθρικό στον Τύπο, την κυβέρνηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη Δικαιοσύνη και άλλους πυλώνες της τουρκικής κοινωνίας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στη σύλληψη πάνω από 60.000 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν και την απόλυση άλλων 150.000 για τον ίδιο λόγο. 

Η Washington Post μεταφέρει συγκεκριμένο περιστατικό από δίκη δύο δημοσιογράφων και αναφέρει: «Ο συνήγορος δύο δημοσιογράφων, Μπαρίς Τοπούκ είπε: «Κατά τη γνώμη μας, το όνομα της οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οι πελάτες μου λέγεται TTO (Tweetist Terrorist Organization). Δεν υπάρχουν όπλα ή βόμβες, μόνο άρθρα και tweets”».

«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κύριος Ερντογάν βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου Ερντογάν πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά», καταλήγει το άρθρο της Washington Post.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ