Κόσμος

«Ρίχνουν» νωρίτερα στο Αιγαίο οι Τούρκοι την Κορβέτα MILGEM F-514 «Kınalıada» - Ετοιμάζονται για «εξελίξεις» οι νέο-οθωμανοί

Έτοιμη να «πέσει» στα νερά του Αιγαίου είναι ή 4η κατά σειρά τουρκική σύγχρονη Κορβέτα από τα τουρκικά ναυπηγεία , αλλάζοντας «ισορροπίες» στο ελληνικό Αρχιπέλαγος σε ειδική τελετή που έχει ετοιμασθεί σύμφωνα με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τουρκία.

Εφόσον η πληροφορία αποδειχθεί αληθινή και επιβεβαιωθεί , τότε αυτόματα σημαίνει ότι ο Ερντογάν ότι έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο» πιθανόν κατά της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Αιγαίου για πολλούς λόγους και ...βιάζεται.        

Φέρονται να ετοιμάζονται για «εξελίξεις» οι νέο-οθωμανοί στο Αιγαίο με την επιχειρησιακή ένταξη της νέας Κορβέτας F514 «Kınalıada»….ένα ολόκληρο χρόνο πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία ένταξης της στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η νέα τουρκική κορβέτα προβλέπονταν  να ενταχθεί στην δύναμη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το 2019, ενώ εντάσσεται τώρα με σαφή επίσπευση των εργασιών της και κυρίως των «δοκιμών της», για να ολοκληρώσει ο σουλτάνος ένα τμήμα του οράματος για ναυτική κυριαρχία σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Πολλοί στην χώρα μας υποβαθμίζουν την μαχητική ισχύ των  τουρκικών κορβετών, χωρίς όμως να εντοπίζουν τα  σύγχρονα ηλεκτρονικά  και πυραυλικά συστήματα , που αυτές ενσωματώνουν καθώς και την εμπειρία που αποκτάται από τα Τουρκικά Ναυπηγεία για μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα που περιλαμβάνουν φρεγάτες αεράμυνας περιοχής και αεροπλανοφόρο.

Τονίζουμε επίσης ότι  εφόσον ολοκληρωθεί και  ο τουρκικός αντι-πλοϊκός πύραυλος  cruise  ATMACA,  ο οποίος θα εξοπλίσει αντιτορπιλικά και Κορβέτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού , τότε η αποτελεσματικότητα ειδικά των Κορβετών MILGEM θα αναβαθμιστεί κατακόρυφα αποτελώντας   παράλληλα «πονοκέφαλο» για τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

Πληροφορίες φέρουν την ολοκλήρωση του τουρκικού πυραύλου μέσα στο 2018,  οπότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του επί θαλάσσιων πλατφορμών και αναμένεται να αποτελεί το «μακρύ δόρυ» των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τότε έχουμε άπλετο χρόνο να ετοιμάσουμε το  ελληνικό ‘αντίδοτο» σε αυτό το τουρκικό όπλο .

Ο πύραυλος Atmaca, είναι ένας αντι-πλοϊκός πύραυλος  με στοιχεία που το καθιστούν έναν από τους πιο προηγμένους συνδυάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά των πυραύλων Exocet και Harpoon .

Ο νέος πύραυλος τύπου Cruise έχει μεγάλη  ομοιότητα με τον Mk-141 Harpoon. Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές, για να είναι απλά μια σύμπτωση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτηθεί να αλλάξουν εκτοξευτές πυραύλων ακόμη και σε παλιότερες εκδόσεις Φρεγατών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και θα δύνανται οι ήδη υπάρχουσες  να εκτοξεύουν βλήματα αυτού του τύπου, φυσικά με κάποιες κοστοβόρες τροποποιήσεις .

Αρχικά τα πολεμικά πλοία που θα έχουν την δυνατότητα να εκτοξεύουν πυραύλους Atmaca θα έχουν σύστημα διαχείρισης μάχης GENESIS, δεδομένου ότι η ενσωμάτωση του νέου υλικού στο υπάρχον το λογισμικό θα είναι λιγότερο δαπανηρή και χρονοβόρα.

Οι τουρκικές προθέσεις και ανάγκες για το Πολεμικό Ναυτικό για πυραύλους Atmaca ανέρχονται σε  350 πυραύλους σε πρώτο στάδιο.

Ο πύραυλος έχει εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα  και  θα μπορούσε να πλήξει στόχους στη θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση 200 + χιλιομέτρων. Επίσης  δύναται να εξουδετερώσει και χερσαίους στόχους εκτελώντας διττή αποστολή .

Έτσι η απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra ή οτιδήποτε άλλου τύπου πλοίου « έτοιμου» έστω μέσω Leasing  από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό,  λόγω των διαρκώς κλιμακούμενων προκλήσεων από τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, είναι πλέον μονόδρομος.

Οι σχετικές συζητήσεις, που αφορούν την αγορά  φρεγατών από την Γαλλία, με δικαίωμα επέκτασης για δύο ακόμα, έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, αλλά η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Αιγαίο είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την επίσπευση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αμέσως μετά το Πάσχα.

Όπως και να έχει όμως , οι προθέσεις για ναυτική κυριαρχία των Τούρκων στο Αιγαίο είναι πασιφανής με πιθανό σκοπό σχέδιο προσπάθειας «ναυτικού αποκλεισμού» νησιών μας , σε μια μελλοντική κρίση με την Ελλάδα.

Μετά την Συρία ο Τούρκος δυνάστης έχει βάλει σαφώς πλώρη για το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά …τα οποία όπως δηλώνουν πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι  « δεν ανέχονται να είναι τόσο κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας».

 

https://youtu.be/xKLQKCdUipI?t=3

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ