Κόσμος

"Ετσι θα τυφλώσετε την τουρκική πολεμική μηχανή" - Yψωσαν ελληνικές σημαίες τα ισραηλινά πλοία- Σκιά του Iwo Jima o "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"

Σε σημαντικό "πυλώνα" του ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Ελλάδα με την Τουρκία να μένει εκτός στρατιωτικών συμμαχιών στην περιοχή ενώ αν οι εξελίξεις στην Συρία μας "ευνοήσουν" και λίγο τότε μπορούμε να δούμε την Αγκυρα εκτός ΝΑΤΟ....

Το ΝΑΤΟ καλεί το ελληνικό υποβρύχιο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" να λάβει θέσεις μάχης δίπλα στο αμερικανικό πλοίο USS Iwo Jima, από την Κρήτη ως την Χάιφα, η τριεθνής άσκηση με την επωνυμία “NOBLE DINA 2018” άσκηση με τη συμμετοχή ΗΠΑ και Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

Παράλληλα, από 26 έως 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, η άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου ΝΑΤΟ, με την ονομασία «RAMSTEIN GUARD 02/2018».

Πρόκειται για μια άσκηση σε μια περιοχή όπως το Αιγαίο , το οποίο είναι η πιο «μολυσμένη» ηλεκτρονικά περιοχή της Νότιας Ευρώπης …λόγω Τουρκίας , ΗΠΑ και βρετανικών βάσεων , η οποία όμως  θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε μια ελληνο-τουρκική σύγκρουση.

Πολλοί θεωρούν ότι η κίνηση αυτή της συμμαχίας έστω και αν «σερβίρεται» ως άσκηση, προετοιμάζει την ελληνική πλευρά για μια πιθανή λέμε «πολεμική εμπλοκή» με την Τουρκία , ειδικά τώρα που και ο Αμερικανός  πρέσβης διάκειται φιλικά προς την χώρα μας...

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες και μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μέσα της Συμμαχίας.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ήταν η διεξαγωγή σύνθετων διακλαδικών επιχειρήσεων σε έντονο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου, στο πλαίσιο προαγωγής της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

Αεροσκάφος  «ιδιωτικής εταιρείας»  που έχει στενή συνεργασία  με το ΝΑΤΟ πετούσε ειδικά αυτές τις ημέρες  στο ελληνικό αρχιπέλαγος σαρώνοντας με τα ειδικά ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου που διέθετε επιχειρώντας να  «τυφλώσει» τα ραντάρ της ελληνικής αεράμυνα αλλά και αυτά των πολεμικών πλοίων και μονάδων του Στρατού Ξηράς, τα οποία με την σειρά τους «αντιδρούσαν» σύμφωνα με τα σχέδια .

NOBLE DINA 2018: Ισραηλινά κομάντο στην φρεγάτα ΨΑΡΑ!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διακρατική άσκηση «Noble Dina 2018» με συμμετοχή δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, ενώ στη φετινή άσκηση συμμετείχε και το ναυτικό της Κύπρου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των πολυμερών συνεργασιών με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και τις ΗΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε, από 19 έως 29 Μαρτίου 2018, στην τριεθνή άσκηση με την επωνυμία «Noble Dina 2018».

Η άσκηση συνδιοργανώνεται ετησίως από το Πολεμικό Ναυτικό με το Ναυτικό των ΗΠΑ και το Ναυτικό του Ισραήλ, ενώ συμμετείχε και το Ναυτικό της Κύπρου.

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής - ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre - NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφας.

Τα κύρια αντικείμενα εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης και του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των συμμετεχόντων.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι ακόλουθες δυνάμεις:

Ελλάδα: Μία φρεγάτα με το οργανικό της ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, δύο υποβρύχια καθώς και υποβρύχιοι καταστροφείς και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.

ΗΠΑ: Ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ).

Ισραήλ: Μία κορβέτα με το οργανικό της ελικόπτερο, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών.

Κύπρος: Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας και ένας Αξιωματικός ως παρατηρητής.

Στο πλαίσιο της άσκησης οι συμμετέχουσες ελληνικές μονάδες (η φρεγάτα ΨΑΡΑ, η πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ και το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ) κατέπλευσαν στο λιμένα Χάιφας Ισραήλ.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, εορτάσθηκε επί της φρεγάτας ΨΑΡΑ η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Ειδικότερα, παρατέθηκε δεξίωση επί του πλοίου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Α. Θ. Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλος Γ΄, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ.

Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος του Κράτους του Ισραήλ κ. Yaron Mazuz, ο Διευθυντής Ναυτικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού του Ισραήλ Υποναύαρχος Ido Ben-Moshe, διαπιστευμένοι στο Ισραήλ Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας, Αξιωματούχοι και Αξιωματικοί του Ισραήλ, οι Κυβερνήτες και αντιπροσωπείες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού που ελλιμενίζονταν στο λιμένα Χάιφας στο πλαίσιο της άσκησης, καθώς και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ιερουσαλήμ και αριθμός Ελλήνων που κατοικούν στο Ισραήλ».

Το υποβρύχιο «Παπανικολής» ζήτησαν οι ΗΠΑ για την προστασία του USS Iwo Jima

Επιχειρησιακή Συνοδεία και Άμυνα Μονάδος Υψηλής Αξίας Αμερικανικού Ναυτικού από Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 07 έως Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ (Διοίκηση του 6ου Στόλου), στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ συνεργάστηκε με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS IWO JIMA, του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεισφοράς μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, για εκτέλεση επιχειρησιακής συνοδείας Μονάδας Υψηλής Αξίας (High Value Unit - HVU), σε συνεργασία με έτερες μονάδες συνοδείας του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου Ναυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών μέσω της παροχής επιχειρησιακής συνοδείας στην Ομάδα Ετοιμότητας πλοίων Αμφίβιων επιχειρήσεων των ΗΠΑ (Amphibious Readiness Group) ARG IWO JIMA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ