Εκκλησία της Ελλάδος

Εκτός ορίων η κόντρα Αθήνας-Φαναρίου για το κτήμα Προμπονά-Νέα πρόκληση από τον Πανώτη

Ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα ξετυλίγεται το κουβάρι της σοβαρότατης αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου με αφορμή όσα διαδραματίζονται στο κτήμα Προμπονά.

Την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας ακολούθησε ένταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ναός σφραγίστηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια τέλεσης θείας λειτουργίας των Χαιρετισμών. Παρόλα αυτά την περασμένη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως εντός του Κτήματος Προμπονά τελέσθηκε υπαίθρια Θεία Λειτουργία από την πλευρά του Φαναρίου!

Το Φανάρι πήγε ένα βήμα παραπέρα και προσφεύγει και στο Συμβούλιο της Eπικρατείας για το θέμα.

Σε επίπεδο δηλώσεων επίσης το περιβάλλον του Φαναρίου συνεχίζει να προκαλεί. “Έξαρχο του Οικουμενικού Θρόνου” χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πρόσφατα ο Αριστείδης Πανώτης, ο οποίος χθες επανήλθε με νέο άρθρο του.

Σύμφωνα με αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ζ΄ (1923-1924) είναι ο πρώτος Πατριάρχης που σύρθηκε σε κοσμικά Δικαστήρια τον 20ό αιώνα.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο καθηγητής Αριστείδης Πανώτης, Άρχων Μ. Ιερομνήμων της Μ.τ.Χ.Ε. καταλήγει:

“Η ελλαδική πλευρά επί χρόνια αρνείται σκανδαλωδώς ιερό τόπο στέγης διαφυλάξεως της εν Ελλάδι παρουσίας του Πατριαρχείου Τώρα αυτό που αγνωμονούσα δεν το έπραξε η διοίκηση της θυγατρός Εκκλησίας από πονηρούς και ιδιοτελείς λόγους, το πρόσφερε ο ελληνικός λαός με ένα κληροδότημα και η«νομική» επιτηδειότητα ελλαδικής κοπής ερωτάται με το ίδιο Παύλειο ερώτημα μήπως και πάλι «Μεμέρισται ο Χριστός;»!”

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρο πως ξεφεύγει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ