Κόσμος

Για επιστράτευση μίλησε ξανά ο Ερντογάν: "Το ΝΑΤΟ τελείωσε, όταν έρθουν φύλλα πορείας θα πάω μαζί σας πρώτος"


Πύρηνες πολεμικές ομιλίες βγάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μίλησε για επιστράτευση σχηματίζοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων (Κεντρική φωτογραφία άρθρου). Και δεν νομίζουμε πως αυτό αφορά την Αφρίν την οποία και θα έχει καταλάβει σε λίγο καιρό. Στόχος του σαφέστατα Ελλάδα-Κύπρος.

Ετοιμοπόλεμος δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε ξανά για πιθανή επιστράτευση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του, δήλωσε ότι όταν έρθει το φύλλο πορείας, θα είναι ο πρώτος που θα πάει στη μάχη.

«Οταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», είπε ο Ερντογάν.
https://twitter.com/yirmidorttv/status/972431573457891328?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/972431461738471424?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/972429031780921345?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/972415964884054016?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/stargazete/status/972471914923884544?ref_src=twsrc%5Etfw

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της και υποστήριξε ότι 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

«Στόχος είναι να φτάσουμε τα 2.000 χλμ. υπό τον έλεγχό μας», σημείωσε ακόμη, τονίζοντας ότι στην περιοχή γίνεται «εκκαθάριση» τρομοκρατών

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα πυρά στη Δύση λέγοντας πως δολοφόνησε 5 εκατ ανθρώπους σε Αλγερία, Ρουάντα και Λιβύη.

"Τα μάτια τους βλέπουν μόνο διαμάτια, χρυσό και πετρέλαιο και αδιαφορούν για τους ανθρώπους" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

"Δεν πιστεύουμε στο ΝΑΤΟ πλέον, Είναι εξαφανισμένο..."

Απειλές στην Κύπρο

Μυρίζει "μπαρούτι" η Μεσόγειος με τους Τουρκοκύπριους να εκτοξεύουν νέες απειλές. "Έχουμε δικαιώματα και θα κάνουμε το ίδιο" διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών του «ψευδοκράτους», Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξη στο Reuters. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι γεωτρήσεις δεν είναι θέμα γεωγραφίας (!) αλλά και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα που προέρχονται από την "συνεταιρική δημοκρατία" στην κυπριακή ΑΟΖ - "Θέλουμε να ρίξουμε τους τόνους για αυτό στο πιο πρόσφατο περιστατικό δεν κάναμε χρήση της βίας"

«Είτε θα κάνουμε μαζί εξορύξεις, μετά από συζητήσεις, συμφωνίες και κοινή πορεία, είτε θα σταματήσουν οι εξορύξεις είτε και εμείς οι Τουρκοκύπριοι θα κάνουμε το ίδιο: θα ξεκινήσουμε να εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε εξορύξεις» τόνισε ο Οζερσάι.

O Τουρκοκύπριος αξιωματούχος παραμένει έτσι στην γραμμή της Τουρκίας που έχει ανακοινώσει ότι θα εμποδίσει τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες και έχει χαρακτηρίσει ως «μονομερείς ενέργειες» δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Θέλουμε να ρίξουμε τους τόνους – Δεν κάναμε καν επίδειξη δύναμης»

Σε ερώτηση του Reuters προς τον Οζερσάι αν βλέπει κλιμάκωση της έντασης, ο Τουρκοκύπριος απάντησε πως «στόχος μας είναι να κρυώσουμε τα νερά και όχι να τα θερμάνουμε. Γι αυτό το λόγο στο πιο πρόσφατο περιστατικό δεν κάναμε χρήση βίας. Δεν κάναμε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρξε αποτροπή εκεί».

Δεν είναι θέμα… γεωργαφίας

Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι «το επιχείρημά μας στο ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών δεν βασίζεται στη γεωγραφία. Βασίζεται στα ιστορικά δικαιώματα και τα δικαιώματα που προέρχονται από την «συνεταιρική δημοκρατία». Και το θέμα είναι πως όχι μόνο εμείς αλλά και η διεθνής κοινότητα και η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχονται και αναγνωρίζουν πως είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων».

«Λέμε το ίδιο πράγμα αλλά καταλαβαίνουμε διαφορετικό»

Ο Οζερσάι αναφέρθηκε και στην επίλυση του Κυπριακού και ειδικότερα στις συζητήσεις των δύο πλευρών. Ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος υποστήρικε πως οι δύο πλευρές συμφωνούν επί της αρχής σε μία ομοσπονδία δικοινοτική και διζωνική με πολιτική ισότητα αλλά κάθε πλευρά το ερμηνεύει διαφορετικά.

«Δεν καταλαβαίνουμε το ίδιο πράγμα από την ίδια πρόταση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια φράση αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε το ίδιο. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...