Κόσμος

Πάμε για εμπλοκή, η Αγκυρα κάτι ετοιμάζει - Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να κρατούν πιστόλια μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Το τραβάει το σχοινί η Αγκυρα και φαίνεται πως προετοιμάζει ήδη το κλίμα. Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το εν λόγω βίντεο δεν έρχεται τυχαία στο φως της δημοσιότητας. Θέλουν να εκβιάσουν και να το συνδέσουν με τους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στα κελιά της Ανδριανουπόλεως.

Στο βίντεο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο φαίνονται τρεις από αυτούς να κρατούν όπλα. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=89&v=piYRq2HmVYY

Ο Ερντογάν ήδη προετοιμάζει το κλίμα. Χθες δήλωσε τα εξής:

Οι κακοί γείτονες τους έκαναν να αποκτήσουν γνώση και να παράξουν τα δικά τους όπλα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των κοινοταρχών Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας».

«Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τί έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας). Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Βόμβα! Εποικισμό στα Κατεχόμενα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Σε μια δήλωση- «προτροπή» προς τους Τουρκοκύπριους αξιωματούχους και επενδυτές προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, τους ζήτησε, «για να ισορροπήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στην Κύπρο σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους», να επιστρέψουν και να ζήσουν εκεί, «αυξάνοντας τον πληθυσμό».

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάτι ακόμα πολύ μεγαλύτερο, πιθανότατα στο Αιγαίο και πιθανότατα αυτό θα έχει σχέση με πετρέλαια. Ο Ερντογάν δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές και αντιδράσεις μας στις ψυχολογικές του επιχειρήσεις, τις δυνατότητές μας σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, τις συμμαχίες μας, την αποφασιστικότητά μας, την ομοψυχία μας, τα πάντα. Και ανάλογα με τις εκτιμήσεις του θα ενεργήσει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι βλέπει πάμπολλες αδυναμίες και θέλει να τις εκμεταλλευτεί.

Έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, συντονίζει τις ενέργειές του με αυτές των βόρειων γειτόνων μας που κι αυτοί εποφθαλμιούν, και περιμένει (ή σχεδιάζει) την κατάλληλη ευκαιρία. Τι ακριβώς θα κάνει δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, και δυστυχώς πάσχουμε στον τομέα της συλλογής πληροφοριών ώστε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις, έγραφε μόλις χθες ο κ. Δρούγος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...