Εθνικά θέματα

"Τα έκανε πάνω της" η πολιτική ηγεσία: Επίκειται απόβαση Τούρκων σε βραχονησίδα - Παρακαλάμε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ - Εκτάκτως στην Άγκυρα ο Τ.Πάιατ για Αιγαίο και Κύπρο


"Τα χει κάνει πάνω της" η πολιτική ηγεσία της χώρας βλέποντας πως ο κατευνασμός δεν λειτούργησε και το "θηρίο" δεν αστειεύεται. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα, πήγε τότε στην Κομοτηνή "πήρε τα μέτρα" της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει και τώρα προχωρά ακάθεκτος στο σχέδιο. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι Κοτζιάς και Τσίπρας πανηγύριζαν τότε για την επίσκεψη Ερντογάν... Τώρα καταγράφονται κινήσεις απελπισίας από την ελληνική πλευρά. 

Το βίντεο της πρόκλησης στα Ίμια έδωσε στο ΝΑΤΟ ο Καμμένος που είδε τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Τ.Μάτις. Πού είναι οι κανόνες εμπλοκής που αποδέσμευσε άραγε;

Δείτε το Βίντεο της ντροπής -Περικυκλωμένα τα Ιμια από τουρκικές δυνάμεις
https://twitter.com/Deveciyobaz/status/963715415431053312?ref_src=twsrc%5Etfw

Εχουμε αφήσει τις ΗΠΑ να κάνουν "παιχνίδι" στέλνοντας τον Αμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τ.Πάιατ,  στην Αγκυρα να διαβουλευτεί εκ μέρους μας ενώ επίσκεψη αστραπή  στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Γιατί χέστηκ@ν οι πολιτικοί μας.

Αν παρατηρήσετε τις ανακοινώσεις του τουρκικού και ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών θα δείτε ότι η μεν Τουρκία αναφέρει πλέον ως τουρκική επικράτεια τα Ίμια, φύγαμε δηλαδή από το καθεστώς γκρίζων ζωνών, ενώ η Αθήνα δεν τονίζει το αυτονόητο:

Οτι είναι ελληνικό έδαφος!

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους να έχουν ήδη ετοιμάσει επιχείρηση απόβασης ώστε να καρφώσουν την τουρκική σημαία. Αλλωστε εφόσον τις θεωρούν πλέον τουρκικό έδαφος, αυτό είναι και το επόμενο τυπικό βήμα γι αυτούς.

Το πότε αυτό θα γίνει μένει να το δούμε.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός που ήρθε σήμερα στην δημοσιότητα.

Καταπέλτη σκαφών εφόδου καταδρομέων σε απόσταση 5 ν.μ απο τις βραχονησίδες Ίμια κατασκευάζει η τουρκική Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων.

Αυτό σημαίνει πως η κίνηση των Τούρκων Καταδρομέων θα είναι αθέατη για δύο μίλια αφού θα κινούνται πίσω απο την νησίδα Τσαβούς!

Ήδη μετέφεραν στη νησίδα Τσαβούς, 1 μίλι δηλαδή από τα Ίμια,  νερό και γεννήτρια για να επισκευάσουν το φυλάκιο και να επιβλέπουν τις βραχονησίδες.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επικευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Εκτάκτως στην Άγκυρα και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα! Αιγαίο και Κύπρος στο τραπέζι

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ταξιδεύει αύριο και μεθαύριο στην Τουρκία. Εκεί θα βρίσκεται και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Επικαλούμενη… πηγές από την Αθήνα, η Hurriyet γράφει πως ο Τζέφρι Πάιατ θα θέσει τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου.

Η είδηση πως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, ταυτόχρονα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μόνο στα… ψιλά δεν μπορεί να περάσει.

Γιατί «έρχεται» λίγα 24ωρα μετά τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. Και κυρίως γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης είχε καταλυτική συμβολή στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Τζέφρι Πάιατ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης (14.02.2018) θα βρεθεί στην Τουρκία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Αύριο και μεθαύριο δηλαδή. Και ταξιδεύει στην Άγκυρα με αφορμή την επίσκεψη εκεί του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Το ταξίδι του Πάιατ στην Άγκυρα ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ. Που συγχρόνως διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επισήμως, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.

Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ. Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.

Φυσικά, η επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στην Άγκυρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τα… τουρκικά ΜΜΕ.

Η Χουριέτ, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι την προσοχή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα «τραβάει» η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην αμερικανική αντιπροσωπεία.

«Στην ελληνική πρωτεύουσα, υπήρξαν σχόλια σύμφωνα με τα οποία «ο Αμερικανός πρέσβης θα επισκεφτεί την Άγκυρα και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Κύπρο»», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

 

Με ελικόπτερο της Ε.Φ ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ στο Ισραήλ !

Ο Α/ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης προσγειώθηκε στο Ισραήλ την Τετάρτη ως φιλοξενούμενος του Αρχηγού των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (IDF), αντιστράτηγου Γκάντι Άιζενκοτ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ απαντά στον χαιρετισμό τιμητικού αγήματος στην Κίρια, το αρχηγείο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Αντιστράτηγοι Λεοντάρης και Άιζενκοτ θα συζητήσουν για τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας και θα εξετάσουν τις προοπτικές μελλοντικής στρατιωτικής συνεργασίας, όπως αναφέρει εκπρόσωπος τύπου του IDF.

Ο Α/ΓΕΕΦ πρόκειται επίσης να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της αντιτρομοκρατικής Αντάμ στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς και το μνημείο του ολοκαυτώματος, Γιαντ Βασέμ, στην Ιερουσαλήμ.

Οι δύο χώρες έχουν συμμετάσχει σε σειρά στρατιωτικών ασκήσεων τους τελευταίους μήνες, όπου ο Ηλίας Λεοντάρης επέβλεψε κοινή άσκηση μεταξύ της ειδικής ομάδας κομάντο Εγκόζ του Ισραήλ και στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς.

Οπτικό Υλικό του εμβολισμού σκάφους του Λ/Σ κατέθεσε ο ΥΕΘΑ Καμμένος στο ΝΑΤΟ αφού συνήλθε από το σοκ!

Από τις Βρυξέλλες απ΄ όπου και βρίσκεται για την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος έστειλε μήνυμα στην γείτονα χώρα μετά από νέα κλιμάκωση στα Ίμια.

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».

Στο μεταξύ με δηλώσεις του τονίζει «ενημέρωσα τους υπουργούς του ΝΑΤΟ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες με τα δύο γεγονότα κυρίως στην περιοχή των Ιμίων και την ένταση, τη λεκτική ένταση, που δημιουργούν οι ανακοινώσεις του προέδρου Ερντογάν αλλά και Τούρκων αξιωματούχων».

«Διότι δεν νοείται μία χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο σε έναν άλλο σύμμαχο όπως είναι η Ελλάδα» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα «θετικά» αποτελέσματα, καθώς με το «οπτικοακουστικό υλικό» που παρουσιάστηκε στους ομολόγους του και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει γίνει πλέον «αντιληπτό» ότι «η Τουρκία έχει ξεφύγει από τη συμπεριφορά ενός συμμάχου και ενός γείτονα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε, μιλώντας ότι το ζήτημα «δεν έφτασε μέχρι το Συμβούλιο, διότι η ενημέρωση γίνεται σε διμερές επίπεδο», λέγοντας ωστόσο, ότι «θα τεθεί και στο Συμβούλιο από τη στιγμή που θα έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί με τα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας».
https://twitter.com/V_Siriopoulos/status/963757783740043264?ref_src=twsrc%5Etfw

Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

«Μετά από την τελευταία συμφωνία για τη μετανάστευση της Ε.Ε., τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Δεν έχουμε παραβίαση δηλαδή μόνο των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και των ευρωπαϊκών, και έχουμε ουσιαστικά επίθεση από τη μεριά της Τουρκίας, μέσω των πλοίων και του εμβολισμού του πλοίου του λιμενικού σώματος ενός πλοίου της ΕΕ το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί σαν Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή», τόνισε ο ίδιος ενώ σημείωσε ότι «ήδη σε επίπεδο ΕΕ έχουν ξεκινήσει να υπάρχουν παρεμβάσεις ξεκάθαρες υπέρ της Ελλάδας».

Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, οι οποίες «ουσιαστικά ανατρέπουν τις δηλώσεις Ερντογάν και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων», τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτές οι δηλώσεις «δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά εν τη πράξει και εν τω πεδίω».

«Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά, η ελληνική ακτοφυλακή, το Λιμενικό Σώμα αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται εκεί και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας για κανένα λόγο, και ζητούμε από τους συμμάχους μας στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ να πάρουν ξεκάθαρη θέση» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός.

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ