Κυβέρνηση

Προσπαθούν να συγκαλύψουν την προδοσία της Μακεδονίας με την υπόθεση της Novartis - Πλανώνται ότι θα ξεπεράσουν τη λαϊκή οργή

Η υπόθεση της Novartis και η προώθηση της δικογραφίας στη Βουλή για την εξέταση πολιτικών ευθυνών από δύο πρώην πρωθυπουργούς και αρκετούς υπουργούς κυρίως Υγείας είναι κάτι που η κυβέρνηση κρατούσε στα «συρτάρια» της για μία περίοδο δύσκολη. Φαίνεται πώς αυτή ήρθε με το Σκοπιανό οπότε δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να βγει από το συρτάρι η υπόθεση, να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης και να αλλάξει η ατζέντα από το Σκοπιανό που «καίει» την κυβέρνηση.

Είναι κάτι που συχνά κάνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ίδιο έκανε και με την Εξεταστική για τα δάνεια των τραπεζών, το ίδιο και με τα «θαλασσοδάνεια» των τραπεζών και το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις χωρίς να προκύψει απολύτως τίποτα. Θα μπορούσε μάλιστα να πεί κανείς πώς οι κινήσεις της κυβέρνησης λειτούργησαν ως «πλυντήριο» ξεπλύματος σκανδάλων που ζημίωσαν την χώρα και το ελληνικό Δημόσιο και φόρτωσαν με πολλά δισεκατομμύρια τους Έλληνες πολίτες.

Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί και με την υπόθεση της Novartis, όπως έγινε και με την Siemens. Ένα μείζον θέμα χρησιμοποιείται με μικροπολιτικούς όρους και για λόγους εντυπώσεων και τελικά θα εξελιχθεί σε μία αντιπαράθεση που θα σπρώξει ακόμη περισσότερο τον δημόσιο βίο στη λάσπη ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις στα εθνικά ζητήματα.

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για το ξεπούλημα της Μακεδονίας πλανάται. Οι Έλληνες έχουν χορτάσει από την «σκανδαλολογία» χωρίς κανείς να καταλήγει στη φυλακή και το γεγονός ότι αυτό μπαίνει στη ζυγαριά με τον Σκοπιανό περισσότερο εξοργίζει παρά προκαλεί ενδιαφέρον μήπως και κάποιο από τα ονόματα που ακούγονται καταλήξουν να κάνουν παρέα στον Άκη Τσοαχατζόπουλο.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για κακοστημένη επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση και θεωρούν μεθοδευμένη την σπουδή για διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την υπόθεση Novartis με σαφή πρόθεση να στοχοποιηθούν πρόσωπα τα οποία βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με βάση διαρροές που έχουν κυβερνητική προέλευση στο στόχαστρο βρίσκονται οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμένος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, που πολλοί στην κυβέρνηση θα ήθελαν να οδηγηθούν σε παραίτηση για να αντικατασταθούν με «ημέτερους», καθώς επίσης και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Οι... αποκαλύψεις μάλιστα είχαν προαναγγελθεί από τους υπουργούς Πάνο Καμμένο και Πάυλο Πολλάκη, ενώ χθες η μετάβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού συνέβη λίγο πριν ληφθεί απόφαση για διαβίβαση της δικογραφίας με την επίμαχη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας στη Βουλή.

Η επισφράγιση των βάσιμων υπονοιών περί της κυβερνητικής ενορχήστρωσης ήρθε λίγο αργότερα όταν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι εξερχόμενοι σχεδόν δύο ώρες αργότερα από τον πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχαν καμία δυσκολία να τοποθετηθούν προκαταλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που υποτίθεται ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο μεν κ. Κοντονής, ο οποίος φαίνεται ότι είχε… προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία που δεν έφθασε ακόμη στη Βουλή, την αξιολόγησε και σε δηλώσεις τους μίλησε για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens». Ο δε κ. Παπαγγελόπουλος απεφάνθη ότι «δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων», χωρίς να διευκρινίσει σε ποια αδικήματα αναφέρεται και σε ποιους θα καταλογιστούν.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση, μέσω διαρροών από κυβερνητικούς κύκλους, των ονομάτων των στοχοποιηθέντων, ο ένας μετά τον άλλο διέψευδαν οποιαδήποτε σχέση ή γνώση με την υπόθεση και περνούσαν στην αντεπίθεση προαναγγέλλοντας ότι η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον τους δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις γίνονταν η μία μετά την άλλη προμηνύοντας μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...