Κόσμος

Κρίσιμες ώρες πλέον στο Αιγαίο - Υπερσύγχρονο στόλο υποβρυχίων ετοιμάζει ο Ερντογάν - Η Τουρκία απειλεί ευθέως με στρατιωτική «λύση»

Μεγάλες φιέστες ετοιμάζει το νέο-οθωμανικό καθεστώς του Ερντογάν την Κυριακή  με την έναρξη εργασιών  του πρώτου «τουρκικού»  υποβρυχίου, με γερμανική τεχνογνωσία βέβαια ,   το οποίο θα ενταχθεί στο στόλο ως TCG Murat  Reis.

Στην  τελετή θα  παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος   Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, με τον Τούρκο πρόεδρο να προβαίνει και πάλι  σίγουρα σε εθνικιστικές κορώνες κατά πάντων , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος και της Κύπρου.

Τονίζουμε  ότι  η Τουρκία ξεκινά την  κατασκευή του νέου τύπου υποβρυχίου κλάσης MURAT REIS στα ναυπηγεία του Golcuk το 2018 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2021.

Το υποβρύχιο Murat Reis  θα είναι ο τρίτος νέος τύπος  εγχώριας κατασκευής υποβρυχίων με την τελετή να πραγματοποιείται  την Κυριακή.

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία περιβάλλεται από θάλασσα και από τις τρεις πλευρές, για αυτό ετοιμάζεται ένας αρκετά  μεγάλος στόλος  ενισχύοντας την  κυριαρχία της  χώρας κάθε μέρα.

Από τη μία πλευρά, οι κορβέτες του σχεδίου  MİLGEM ξεκινούν διαδοχικά την κατασκευή τους , το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, και φτάνουμε στην  κατασκευή των  υποβρυχίων, υλοποιώντας το σχέδιο του σουλτάνου για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο  .

Τονίζεται ότι το υποβρύχιο TCG Murat Reis μπορεί να φτάσει τα 250 μέτρα βάθος και θα δύναται να είναι κάτω από το νερό για 3 εβδομάδες.

Η μελέτη επίσης για το επόμενο υποβρύχιο TCG Hızır Reis συνεχίζεται επίσης.

Συνολικά η Άγκυρα διαθέτει 13 υποβρύχια. Πρόκειται για τις κλάσεις Atılay-class 209/1200, Preveze-class 209T1/1400 και Gür-class 209T2/1400.

Τα υποβρύχια της κλάσης Atilay σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόκειται να αντικατασταθούν μέχρι το 2020 από τα υποβρύχια της κλάσης Type 214.

Τα υποβρύχια της κλάσης 214 Type 1200 θα ονομαστούν REİS CLASS με την  κατασκευή του πρώτου με το όνομα Pirireis να ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2015

Τα τουρκικά υποβρύχια όμως  θα είναι εξοπλισμένα με αμερικανικού τύπου τορπίλες Mark 48 , γερμανικούς πυραύλους IDAS για την αυτοάμυνα τους από ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και ενδεχομένως πυραύλους cruise Gezgin-D.

Στην κλάση αυτή ανήκουν τα υποβρύχια:

  1. TCG Atılay (S-347)
  2. TCG Batıray (S-349)
  3. TCG Yıldıray (S-350)
  4. TCG Doğanay (S-351)
  5. TCG Dolunay (S-352)

Η Άγκυρα έχει νεο-οθωμανικό  όραμα της για θαλάσσια κυριαρχία σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη εγκαίρως, την ανάγκη για διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες :

Για αυτό υλοποιούνται τα εξής:

α. Ναυπήγηση κορβετών και περιπολικών σκαφών και ο εκσυγχρονισμός οπλικών συστημάτων και του συστήματος διοίκησης, έλεγχου και επικοινωνιών (C4I)

β. Ενίσχυση της ικανότητας ναυτικής αποτροπής, ανάπτυξης δυνάμεων και περιορισμένης προβολής ισχύος με την απόκτηση Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής (LPD) μεγάλης μεταφορικής ικανότητας ελικοπτέρων, σκάφους υποστήριξης επιχειρήσεων, φρεγάτες πολλαπλού ρόλου με ικανότητα μεταφοράς ελικοπτέρων/UAS .

γ. Στόλος υποβρυχίων και ταχύπλοων σκαφών .

Τα τέσσερα επόμενα πολεμικά πλοία που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν είναι τα εξής:TCG Istanbul (F-515) / TCG Izmir (F-516) / TCG Izmit (F-517) / TCG Icel (F-518). Τα θέλει όλα ο Τούρκος πρόεδρος και για αυτό ετοιμάζεται για αναμέτρηση με πολλούς 'αντιπάλους" στην περιοχή. 

https://youtu.be/s5ZXoeJoCzY

https://youtu.be/3z8sQDpgzWY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...