Σκοπιανό

Εδώ τελειώνουν όλα - Νίμιτς «καρφώνει» Κοτζιά - «Δεν συζητάμε για αλλαγή Συντάγματος των Σκοπίων» - «Μακεδόνες οι Σκοπιανοί!»

«Χοντρό δούλεμα» πέφτει στην Ελλάδα  από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και "φίλο"  του Τ.Σόρος για την πρόταση που κομίζει ο ίδιος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , ειδικά μετά το τρομερό συλλαλητήριο από χιλιάδες Έλληνες στο σύνταγμα που έστειλε "μήνυμα" προς πάσα κατεύθυνση .    

Σύμφωνα με αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων στην ΠΓΔΜ , η  νέα ονομασία θα …υιοθετηθεί  πλήρως για εσωτερική και εξωτερική χρήση, αλλά μετά…όμως  από την ένταξη στην ΕΕ, ενώ δεν θα υπάρχει υποχρεωτική αλλαγή του συντάγματος». Στην ουσία σε αυτό το σημείο, ο Μ. Νίμιτς δίνει... στεγνά τον Ν. Κοτζιά, καθώς άλλα μας λέει πως διαπραγματεύεται

Ο Νίμιτς επαναλαμβάνει επίσης τη ρήτρα μη αποκλειστικότητας του όρου  «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» για οικονομική χρήση.

Το νέο όνομα θα χρησιμοποιείται αμετάφραστα ή θα….μεταφράζεται..... σύμφωνα.... με την επιλογή ενός από τα δύο μέρη.

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία της δέσμης ιδεών των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών, και του ειδικού απεσταλμένου.

Το πακέτο  Νίμιτς παραδόθηκε στις 17 Ιανουαρίου μέσω επίσημων διαύλων , με την επισήμανση να μην αναφέρεται η υποχρεωτική αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ  ή  κάποια άλλα σημεία που έχουν αλυτρωτικό περιεχόμενο .

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα είναι αρμόδια να εκτιμήσει ποιες θα είναι οι "δεσμευτικές, αξιόπιστες και αμετάκλητες εθνικές διαδικασίες" για την εφαρμογή της λύσης.

Ο Νίμιτς  προτείνει επίσης ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν και πάλι ότι δεν έχουν  εδαφικές αξιώσεις ή αιτήματα καθώς ζητά και τον αμοιβαίο σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς .

Με λίγα λόγια ο «κολλητός» του Σόρος μας ζητάει να μην έχουμε …εμείς ως Έλληνες εδαφικές διεκδικήσεις στο έδαφος της ΠΓΔΜ , όταν Γερμανοί , δυτικοί και λοιποί «κυκλοφορούν» με χάρτες της «Μακεδονίας» μέχρι την Θες/νικη.

Σύμφωνα με το «πακέτο ιδεών» του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ , η υιοθέτηση του νέου και τελικού ονόματος, το οποίο θα είναι erga omnes, και θα συνδέεται άμεσα με την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι η συνταγματική ονομασία θα εξακολουθήσει να ισχύει μέχρι την ένταξή των Σκοπίων στην Ένωση.

Όσον αφορά την πρόσκληση των Σκοπίων στο  ΝΑΤΟ , ο Νίμιτς επισημαίνει ότι μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία τα Σκόπια θα αποτελέσουν και τυπικά μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη ρύθμιση των διμερών σχέσεων με άλλα κράτη μέλη με βάση το νέο επίσημο όνομα που θα αναγράφεται αλφαβητικά με το γράμμα «Μ» .

Αυτό το τελευταίο ήταν βέβαια  "τελεσίγραφο" στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το πόσο χρόνο έχει για να τελειώνει με το θέμα αυτό.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης «ομιλούν» για πέντε προτάσεις του νέου ονόματος: « Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρτνάσκα)» .

Όσον αφορά για το θέμα της ονομασίας για  οικονομική χρήση, ο μεσολαβητής, αναφέρει «την ρήτρα μη αποκλειστικότητας » στους όρους χρήσης  «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» και καλεί τα δύο μέρη να καταλήξουν σε μια αμοιβαία συμφωνία που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις γλώσσες για τη χρήση αυτών των όρων.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής παίζει στην ουσία ένα «βρώμικο και ύπουλο ρόλο» και δηλώνει προκλητικά ότι... οι Έλληνες αισθάνονται άβολα σαν να μετακομίζουν σε άλλο σπίτι».

«Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο Μάθιου Νίμιτς αναφέροντας ότι οι Σκοπιανοί επιμένουν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική».

Μας βάζουν καταληκτική ημερομηνία και με διάφορα διπλωματικά τερτίπια και δίνουν παράλληλα  την δυνατότητα στους Σκοπιανούς να ονομάζονται όπως θέλουν,  δηλαδή "Μακεδονία", ενώ σε λίγα χρόνια όποιο και να είναι το τελικό ΄όνομα  θα μείνει το "Μακεδονία" εν συντομία και για εσωτερική και εξωτερική χρήση. 

Έτσι είναι.,  διότι ο Νίμιτς δεν έχει ούτε την κουλτούρα ούτε γνωρίζει την ιστορία μιας περιοχής που είναι ελληνική εδώ και χιλιάδες χιλιάδων ετών , με βασιλείς φιλοσόφους, στρατηγούς κά . Με λίγα λόγια βάλαμε το « λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...