Πνευματικά ωφέλιμα

Αφιέρωμα στον κοιμηθέντα Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη -Διδαχές, θαύματα και αγνή Ορθοδοξία (ΒΙΝΤΕΟ)


Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 8, Φεβρουαρίου ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Ο παππούλης μας, ο γέροντας μας και Πνευματικός μας Πατέρας!

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή, στις 12:00 το πρωί, ενώ ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου, θα παραμείνει ανοικτός και την νύχτα για τον τελευταίο ασπασμό αυτής της ζωής. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε να ξαναβρεθούμε μαζί του. Θα ήθελε να χαίρεστε και να προσεύχεστε γι’ αυτόν!

“Να λατρέψουμε τον Θεό και ο καθένας μας, μες στην ψυχή του να έχει αγάπη. Η αγάπη ουδέποτε πίπτει , πάντα στέκει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη δεν χάλασε ποτέ. Και να κάνετε προσευχή και για μένα που είμαι στο κρεβάτι του πόνου. Εγώ , εδώ στο κρεβάτι που είμαι, προσεύχομαι για όλους σας, γιατί όλος ο κόσμος είναι κοντά μου και εγώ προσεύχομαι για εσάς και εσείς για μένα. Ο Άγιος Νεκτάριος να είναι βοήθειά σας, στο πλευρό σας. Σας αγαπώ και προσεύχομαι και εγώ. Μην με ξεχνάτε και μένα. Να είμαστε κοντά στο Χριστό, γιατί δίχως το Χριστό δεν κάνουμε τίποτα, δεν έχουμε δική μας δύναμη. Δίχως το Χριστό, δεν προχωρεί ο άνθρωπος. Για αυτό λοιπόν, είναι ανάγκη να προσευχόμεθα όσο είναι δυνατόν. Και την αγάπη, μας δίδαξε ο Χριστός” έλεγε ο Γέροντας....

https://www.youtube.com/watch?v=Mry8o0LWq5s&feature=player_embedded

Τι έλεγε για την Ορθοδοξία

“Πρέπει όλοι μας να διαδίδουμε την Ορθοδοξία. Δίχως την Ορθοδοξία δεν κάνουμε τίποτα. Να μην είμαστε προδότες στη θρησκεία μας, την πίστη μας” έλεγε και ξανάλεγε ο παππούλης.

Δείτε ένα σύντομο αφιέρωμα και βίντεο με τις διδαχές του

https://www.youtube.com/watch?v=qRoHGgwu4cY

https://www.youtube.com/watch?v=XrmQt_pwK8I

https://www.youtube.com/watch?v=Of-aJKA6Rb0

https://www.facebook.com/manolis.melinos/posts/1940816149279742&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ