Κόσμος

AfD για τους Τούρκους μετανάστες: «Αυτοί οι καμηλιέρηδες να επιστρέψουν στις καλύβες τους και την πολυγαμία»

Πριν από δύο μέρες, ο επικεφαλής του AfD, της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στη Σαξονία, Andre Poggenburg, προέβη σε μια  δήλωση για τους Τούρκους μετανάστες στη χώρα, κάνοντας λόγο για «καμηλιέρηδες» και ζητώντας τους να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις καλύβες και την πολυγαμία τους.

«Αυτοί οι καμηλιέρηδες πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: μακριά, μακριά πέρα από το Βόσπορο στις καλύβες και την πολυγαμία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε μέλη του κόμματος, αποκαλώντας τους Τούρκους μετανάστες «όχλο ενάντια στην πατρίδα».

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι καταδικάζει τους εξτρεμιστές πολιτικούς . Από την πλευρά της, η Ένωση της Τουρκικής Κοινότητας στη Γερμανία έκανε γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Poggenburg για υποκίνηση σε πράξεις μίσους, με τον πρόεδρο της Ένωσης να σημειώνει ότι το γερμανικό Σύνταγμα απαγορεύει τέτοια υποκίνηση, τη δυσφήμιση και τις διακρίσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Poggenburg απασχολεί με αυτό τον τρόπο τα Μέσα. Ένα χρόνο πριν, είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν έστελνε μηνύματα σε μία ομάδα του WhatsApp για τα μέλη του AfD, στα οποία έγραφε μεταξύ άλλων και το ρητό «Η Γερμανία στους Γερμανούς», φράση που.

Για την ιστορία, το AfD στις περασμένες εκλογές του Σεπτεμβρίου μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας το 13% των ψήφων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ