Ρωσία

A-60: Το ρωσικό αερομεταφερόμενο πυροβόλο Laser που καταστρέφει δορυφόρους

Ένα νέο οπλικό σύστημα που μπορεί να καταστρέψει δορυφόρους αποκάλυψε η Ρωσία. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένα αερομεταφερόμενο πυροβόλο Laser τύπου 1LK222 Sokol Eshelon το οποίο φέρεται επί μεταγωγικού αεροσκάφους και μπορεί να καταστρέψει δορυφόρους.

Το ολοκληρωμένο σύστημα/αεροσκάφος ονομάζεται Α-60 με νηολόγιο RA-86879 και το πυροβόλο Laser τύπου 1LK222 Sokol Eshelon θα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε τηλεσκοπικούς δορυφόρους, σε δορυφόρους επικοινωνιών, σε δορυφόρους ναυσιπλοΐας, ενώ θα μπορεί να καταστρέψει με την δέσμη Laser τους αισθητήρες και τους φακούς των εχθρικών δορυφόρων.

Η πρώτη ανακοίνωση για το σύστημα πραγματοποιήθηκε το 2016 από τον Διευθυντή της εταιρείας  KRET  που κατασκευάζει το σύστημα Vladimir Mikheyev. Η ανάπτυξη του νέου πυροβόλου ξεκίνησε το 2003 και ανάδοχος ήταν η εταιρεία Khimpromavtomatika η οποία ανακοίνωσε την ύπαρξη του νέου προγράμματος το 2005

Όπως είχε δηλώσει ο Mikheyev το σύστημα Α-60 χαρακτηρίζεται για την ακρίβεια του στον εντοπισμό του στόχου στον εγκλωβισμό αυτού και στην στόχευση του.

Το εναέριο πυροβόλο Laser A-60, είναι ένα παλιό Σοβιετικό πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 1977 και χρησιμοποιεί ως φορέα του πυροβόλου ισχύος 1 MW ένα ειδικά τροποποιημένο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Il-76MD ‘1А’ .

Η πρώτη πτήση του Α-60 πραγματοποιήθηκε το 1981 και το πυροβόλο Laser τοποθετήθηκε στο αεροσκάφος το 1983. Ένα δεύτερο αεροσκάφος το Il-76MD ‘1А2’ με νηολόγιο СССР-86879 πραγματοποίησε νέες δοκιμές το 1991, αλλά μετά το πρόγραμμα αναβλήθηκε μέχρι το 2009 οπότε ξεκίνησαν οι νέες δοκιμές στις περιοχες Rostov on Don και Taganrog.

Την χρονιά αυτή οι Ρώσοι δοκίμασαν το πυροβόλο τους χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα επί του Ιαπωνικού δορυφόρου AJISAI  ο οποίος βρισκόταν σε τροχιά 1.500 χλμ. Έκτοτε το σύστημα δοκιμάζεται και όπως εκτιμάται για να ανακοινώνεται επίσημα από τον Διευθυντή της εταιρείας  KRET θα πρέπει να είναι έτοιμο να εισέλθει σε υπηρεσία.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...