Κόσμος

Χάνουμε την Θράκη SOS - Χαμηλότοκα δάνεια για τους καπνοπαραγωγούς από την τουρκική τράπεζα Ζιραάτ στην Κομοτηνή

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκη έκανε ένα σημαντικό βήμα  για να εξαλείψει το πρόβλημα των καπνοπαραγωγών που αναγκάζονται να πάρουν δάνειο πριν από την σεζόν. Συνήψε συμφωνία για φτηνή πίστωση με το υποκατάστημα Κομοτηνής της τράπεζας Ζιραάτ της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στην Δυτική Θράκη, λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα, πολλοί καπνοπαραγωγοί για να επιβιωσουν οικονομικά, αναγκάζονται να πάρουν δανεια από τους καπνεμπόρους πριν από την σεζόν.

Έτσι όμως λόγω των χρημάτων που παίρνουν πριν από την έναρξη της σεζόν, δεν έχουν ισχύ παζαρέματος έναντι των εμπόρων όταν φτάσει ο καιρός της παραγωγής.

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκη έκανε ένα σημαντικό βήμα  για να εξαλείψει το πρόβλημα των καπνοπαραγωγών που αναγκάζονται να πάρουν δάνειο πριν από την σεζόν. Συνήψε συμφωνία για φτηνή πίστωση με το υποκατάστημα Κομοτηνής της τράπεζας Ζιραάτ της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η συμφωνία για την πίστωση υπογράφτηκε στις 12/2 με τελετή που οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του συνεταιρισμού. Στην τελετή μετείχαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χουσεΐν Εσάτ μαζί με μέλη του Δ.Σ. και ο Μουσταφά Καραμπουλούτ-διευθυντής του υποκαταστήματος της Ζιραάτ-Κομοτηνής.

Στην τελετή ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και ο διευθυντής της τράπεζας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του τύπου σχετικά με την συμφωνία.

Οι δυνατότητες πίστωσης από την τράπεζα Ζιράατ είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες τράπεζες

Ο Χουσεΐν Εσάτ-πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης ανέφερε πως υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία για τους καπνοπαραγωγούς και ότι πάντοτε θα βρίσκονται δίπλα τους.

Ο πρόεδρος Εσάτ δήλωσε: Εμείς πάντοτε υποστηρίζουμε τα μέλη μας. Ως Δ.Σ. εδώ και μεγάλο διάστημα εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε χαμηλότοκη πίστωση για τους καπνοπαραγωγούς. Για αυτό το θέμα είχαμε πολλές συναντήσεις. Φτάσαμε σε συμφωνία με την Ζιραάτ. Φυσικά αυτοί που θέλουν να πάρουν αυτήν την πίστωση πρέπει να είναι οπωσδήποτε παραγωγοί. Σήμερα εδώ μαζί με τον διευθυντή του υποκαταστήματος  της Ζιράατ Κομοτηνής  Μουσταφά Καραμπουλούτ, υπογράψαμε συμφωνία για χαμηλότοκη πίστωση για τους καπνοπαραγωγούς μας. Όπως όλοι ξέρουμε η τράπεζα Ζιραάτ στην Ελλάδα, εργάζεται με το ίδιο σύστημα  με τις άλλες τράπεζες. Μάλιστα ο τόκος για τα δάνεια που θα δοθούν είναι πιο χαμηλός από τις άλλες τράπεζες. Τα μέλη μας για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο πρέπει κάνοντας την δήλωση για τα χωράφια να δώσουν τον αριθμό λογαριασμού τους της τράπεζας Ζιραάτ.

 

Στόχος μας η στήριξη των καπνοπαραγωγών

Ο Μουσταφά Καραμπουλούτ-διευθυντής του υποκαταστήματος Κομοτηνής της Ζιραάτ που ενημέρωσε μαζί με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Εσάτ Χουσείν για την πίστωση, ανέφερε πως σκοπός τους είναι να στηριχθούν οι καπνοπαραγωγοί της Κομοτηνής.

Ο Καραμπουλούτ δήλωσε: ¨Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους. Σήμερα εδώ μαζί με τον πρόεδρο του συναιτερισμού Εσάτ Χουσείν, υπογράψαμε μια συμφωνία. Για να στηριχθεί ο παραγωγός από την τράπεζα Ζιραάτ, πρέπει καταρχήν να είναι πραγματικά καπνοπαραγωγός. Στόχος μας είναι η στήριξη των καπνοπαραγωγών της περιοχής. Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την παραγωγή και να καλύψουμε την ανάγκη που υπάρχει για μετρητά. Πιο σημαντικά θα είναι για εμάς τα αιτήματα που θα έρθουν διαμέσου του συνεταιρισμού. Θα είναι πιο εύκολο να πάρουν δάνειο οι παραγωγοί μας, αν όταν κάνουν δήλωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γράψουν τον αριθμό λογαριασμού τους της τράπεζας Ζιραάτ.

 

Το ποσό της πίστωσης θα δοθεί ανάλογα με την παραγωγή του κάθε παραγωγού

Η συμφωνία αυτή θα είναι μια μεγάλη διευκόλυνση για τους παραγωγούς, οι οποίοι λόγω των οικονομικών δυσκολιών αναγκάζονται να πάρουν δάνεια από τους εμπόρους, έναντι προϊόντων που ακόμη δεν έχουν σπείρει και δεν έχουν μαζέψει. Οι παραγωγοί αντί να παίρνουν δάνειο από τους εμπόρους θα παίρνουν χαμηλότοκο δάνειο από την τράπεζα.

Η συμφωνία είναι ετήσια. Αλλά και οι δύο πλευρές στις δηλώσεις που έκαναν ανέφεραν πως η συμφωνία θα είναι μακροχρόνια.

ΠΗΓΗ: http://tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...