Κόσμος

Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν: Οι μαζικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Τουρκία φέρνουν «θύελλες» σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο - Θα αποπλεύσει ο στόλος του ΠΝ για Κύπρο;

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε  την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών  δυνάμεών στον κόλπο του Άντεν, τη Σομαλία,  την Ερυθρά Θάλασσα αλλά και αλλού ενώ τα σχέδια για την Αλβανία είναι μεγαλεπήβολα και προκλητικά για την Ελλάδα , που περικυκλώνεται από τα Βόρεια πλέον από τον τουρκικό παράγοντα.

Η απόφαση της Άγκυρας για την αποστολή και  ανάπτυξη 60.000 Τούρκων στρατιωτών σε βάσεις στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση σε ΗΠΑ –ΕΕ,  αλλά και σε ολόκληρη την δύση, μιας και δείχνει τα πλάνα του σουλτάνου για την άμεση  αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας  .

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί και ενισχύει την αστάθεια σε Α.Μεσόγειο και Μέση Ανατολή βάσει προσεκτικού σχεδιασμού,  συνταράσσοντας εσκεμμένα  μια τεράστια περιοχή βάσει «οθωμανικού  σχεδίου» .

https://youtu.be/i4xuCNiKhog?t=195

Ο τουρκικός στρατός έχει ήδη αναπτύξει 3.000 στρατεύματα κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα στη Σομαλία, ενώ έχουμε και την απόφαση για την δημιουργία μιας στρατιωτικής βάσης στο νησί Suakin του Σουδάν.

Η βάση αυτή και η αυξημένη τουρκική παρουσία στην περιοχή προκάλεσαν την έντονη ανησυχία της Αιγύπτου, η οποία «κοιτάζει» εδώ και μεγάλο διάστημα προς Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια στιγμή βαρυσήμαντο άρθρο του δυτικού τύπου για τι μέλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα για τον Ερντογάν και την Τουρκία, αποκαλύπτουν δυτικές πηγές και γεωπολιτικά ινστιτούτα , αποσαφηνίζοντας ότι μας αναμένουν μεγάλες «θύελλες» στο  Αιγαίο, ενώ στο στόχαστρο είναι και η Συρία.

Κομβικό σημείο σε όλα αυτά αποτελούν οι μαζικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Τουρκία ( προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές) το 2019, αν και αυτές θα γίνουν σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2018.

Ο Ερντογάν , σύμφωνα με τα ίδια αμυντικά και γεωπολιτικά ινστιτούτα θα επιδιώξει πάση θυσία και με κάθε κόστος την «πολιτική του επικράτηση» , κεφαλαιοποιώντας την αιματηρή περίοδο μετά το πραξικόπημα του 2016 .

Ο ισχυρός ηγέτης της Τουρκίας, σύμφωνα με δυτικές πηγές έχει ήδη ξεκινήσει  στο εσωτερικό της χώρας ευρείες επιχειρήσεις καταστολής των δικαιωμάτων με μπλοκάρισμα και κλείσιμο κοινωνικών δικτύων, την σύλληψη ατόμων που δεν συμφωνούν με το καθεστώς ακόμα και με  πολιτικών αντιπάλων,  με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση Γκιουλέν.

Αυτή η  καταστολή που ξεκίνησε ουσιαστικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και εντάθηκε τους τελευταίους 2 μήνες, έχει απομονώσει την χώρα , ενώ η τουρκική οικονομία υποφέρει και οι σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκονται στον ορίζοντα.

Οι πληροφορίες από το εσωτερικό του παλατιού Ερντογάν στην Άγκυρα λένε ότι τα δεδομένα μετά το «αμφισβητούμενο» δημοψήφισμα για την εγκαθίδρυση προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης,  και με  στενό το περιθώριο νίκης  του Ερντογάν, είναι πολύ άσχημα και έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον ίδιο , διότι φοβάται ότι με  ανοικτό το συριακό μέτωπο και με δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς ή τραυματίες , θα χάσει την εξουσία όποτε και να διεξαχθούν εκλογές .

Άλλωστε είναι πολλά τα παραδείγματα ηγετών στην ιστορία , που νίκησαν ακόμα και σε πολέμους και έχασαν τις εκλογές στο εσωτερικό τους.

Αυτό το έτος λοιπόν αναμένεται να φέρει ακόμη περισσότερες εντάσεις, καθώς έγκυροι δυτικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν από τον Ερντογάν να συνεχίσει την σκληρή και βάναυση καταστολή του ενάντια στους επικριτές και στους πολιτικούς του αντιπάλους, προετοιμάζοντας τις προεδρικές, κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές του 2019.

Μετά από κρίσιμες «μυστικές» δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές δημοσκοπήσεις…τα μαντάτα για τον Τούρκο πρόεδρο είναι πολύ «άσχημα».

Η συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας  και η αυξανόμενη κρίση στις σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας θα προκαλέσουν νέα σημαντική οικονομική επιβράδυνση που θα οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις, λένε οι ειδικοί.

Ενώ οι απεργίες ολόκληρων κλάδων εργαζομένων έχουν ήδη ξεκινήσει με πρώτους τους εργάτες μετάλλου που αριθμούν 130.000.

Για αυτό και σύμφωνα με την  αρχηγό του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener , οι μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος εκπαιδεύουν υποστηρικτές τους , σαν και αυτούς που βγήκαν το βράδυ του πραξικοπήματος, δίνοντας  όπλα σε στρατόπεδα στον Πόντο ,  ενόψει των επικείμενων εκλογών…οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Η  ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener δήλωσε ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά.

 Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει στο νου της ότι το Αιγαίο και Κύπρο θα γίνουν « η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων …το επόμενο διάστημα.

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός εσωτερικού εμφυλίου πολέμου …για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα , έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στην χώρα τους. 

Ειδικές εκθέσεις αναφέρουν ότι η τύχη του Ερντογάν θα παιχθεί στα «ζάρια» το επόμενο διάστημα και είτε θα εγκαταστήσει το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης ελέγχοντας τα πάντα , είτε εν μέσω μαζικών «κοινωνικών αναταραχών» τύπου Ιράν,  θα χάσει την εξουσία και θα συλληφθεί για καταπάτηση των δικαιωμάτων χιλιάδων πολιτών που βασανίζονται στις τουρκικές φυλακές.

Η ζωή του Τούρκου προέδρου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αποτελεί μέγα θέμα για τις υπηρεσίες ασφαλείας του , διότι υπάρχουν πολλά απειλητικά δείγματα και κυρίως «μηνύματα», ότι είναι στόχος ξένων υπηρεσιών ασφαλείας.

Για αυτό όλα και όλοι περιστρέφονται γύρω από αυτό στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι θα έχει  προεδρικές εκλογές πριν από τις τοπικές εκλογές και θα τις  κάνει μαζί στις 15 Ιουλίου», δήλωσε η Akşener, πριν μερικές ημέρες.

«Ο Ερντογάν δεν θα χάσει αυτή την ημερομηνία για τίποτα στον κόσμο», πρόσθεσε.

«Προβλέπω ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου 2018 και θα διεξαχθούν  Κυριακή», δήλωσε η Aksener σε δημοσιογράφους .

«Ο Ερντογάν δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ τοπικές εκλογές πριν από τις γενικές εκλογές. Επειδή θα  λάβει λιγότερες ψήφους στις τοπικές εκλογές», δήλωσε η Akşener, γνωρίζοντας το παιχνίδι που ετοιμάζεται στην Τουρκία.

Όλα λοιπόν κρέμονται σε μια κλωστή στην γειτονική χώρα και υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι εφόσον στο Σαράι του σουλτάνου,  μετρήσουν τα «κουκιά» των ψηφοφόρων και τα δουν λειψά τότε θα επιχειρήσουν να βάλουν «φωτιά» εδικά στο Αιγαίο προκαλώντας σοβαρό πολεμικό επεισόδιο για να διατηρήσουν την εξουσία τους .

Εκεί θα επιδιώξουν μια «νίκη» κατά του ελληνισμού για να υφαρπάξουν την ψήφο στην συνέχεια των 80.0000 Τούρκων και να εδραιώσουν την εξουσία τους. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τώρα …δια γυμνού οφθαλμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ