Οπλικά συστήματα

Πως αποφεύχθηκε συντριβή αεροσκάφους EA-18G Growler με τη βοήθεια ενός smartwatch

Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler, κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, όταν το σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας του πιλοτηρίου παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, έως -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι δυο πιλότοι βρέθηκαν σε θερμοκρασίες πολλών βαθμών υπό του μηδενός, με αποτέλεσμα τα όργανα να συγκεντρώσουν πάγο στην επιφάνειά τους και να δημιουργηθεί ομίχλη εντός του πιλοτηρίου, καθιστώντας τη πλοήγηση σχεδόν αδύνατη, αφού δεν ήταν σε θέση να διαβάσουν τις ενδείξεις ή να δουν έξω από το πιλοτήριο.

Η βλάβη αφορούσε το σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου (ECS), απαραίτητο εργαλείο ειδικά όταν τα αεροσκάφη πετούν σε μεγάλα ύψη. Η βλάβη σημειώθηκε σε πτήση ρουτίνας από το Whidbey Island Naval Air Station, στο Washington to China Lake στη California.

Το πλήρωμα αντέδρασε ενεργοποιώντας το σύστημα οξυγόνου για να αντισταθμίσουν την απώλεια πίεσης της καμπίνας και μπόρεσαν να ελέγξουν τη πορεία και το υψομέτρό τους, με τη βοήθεια του smartwach Garmin που φορούσε ο ένας πιλότος, αλλά και με τη συνδρομή των ελεγκτών εδάφους που τους έδιναν πληροφορίες για τη πτήση τους.

Μόλις προσγειώθηκαν, οι δυο πιλότοι διαγνώστηκαν με φουσκάλες και κρυοπαγήματα στα χέρια τους. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με το Defence News.

 

ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...