Βαλκάνια

Περίεργη χρονική "σύμπτωση": Η Σερβία μετακίνησε άρματα μάχης στα σύνορα με το Κόσοβο -Κινητοποίηση του Β' Σώματος Στρατού


Μια περίεργη χρονική σύμπτωση όσο αφορά τα τεκταινόμενα σε Αιγαίο και Σκόπια. Ο σερβικός στρατός μετακίνησε αδιευκρίνιστο αριθμό αρμάτων μάχης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, τα οποία ανήκουν στο Β’ Σώμα στρατού που έχει υπό την εποπτεία του την περιοχή αυτή

Την αποκάλυψη κάνουν αλβανικά ΜΜΕ τα οποία παραθέτουν και βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Ο λόγος της μετακίνησης αφορά τις «προετοιμασίες» για την δέκατη επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, αλλά η δικαιολογία αυτήν δεν "πείθει" όμως κανέναν  .

Αναπτύσσεται λοιπόν ραγδαίως πλέον – με την βοήθεια της Μόσχας-  ένας άξονας γεγονότων και εξελίξεων από το Κοσσυφοπέδιο και την Βοσνία-μέχρι την ΠΓΔΜ και την Β. Ήπειρο και καταλήγει ακόμα και εντός ελλαδικού χώρου.

Ενώ λαμβάνουν  όλα αυτά τα Βαλκάνια στην κυριολεξία «βράζουν» και πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις και σε αυτήν την περιοχή βορείως των ελληνικών συνόρων.

//video.gjirafa.com/zeri?embed=serbia-i-dergon-tankset-ne-kufi-me-kosoven

Η αλβανική ιστοσελίδα  «Zëri.info» έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει σερβικά άρματα μάχης από το Presevo να διέρχονται στο συνοριακό σημείο διέλευσης στο χωριό Muqibaba, που συνορεύει με το Gjilan.

Την ίδια στιγμή πάλι σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ , η Σερβία θα στείλει 2,500 αυτόματα τουφέκια  μέσω Ρωσίας στο σερβικό κομμάτι της Βοσνίας.

Η αποστολή θα γίνει τον Μάρτιο.

Η φερόμενη αγορά 2,500 αυτόματων όπλων για την αστυνομία της σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας , η οποία μετατρέπεται αυτόματα σε στρατοχωροφυλακή και τακτική στρατιωτική δύναμη έχει αυξήσει κατακόρυφα την ανησυχία για την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή, αναφέρουν δυτικοί διπλωμάτες.

Η «αγορά» η οποία  είναι στην πραγματικότητα  δωρεάν βοήθεια  χιλιάδων νέων όπλων για λογαριασμό της σερβο-βοσνιακής χωροφυλακής, έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της σερβικής περιφερειακής κυβέρνησης υπό την ηγεσία των αυτονομιστών σε αυτό το τμήμα της Βοσνίας και την εμβάθυνση των εθνικών διχασμών, αναφέρουν αμερικανικά αμυντικά ινστιτούτα.

Ακτιβιστές της σερβικής κοινωνίας των πολιτών, που ανήκουν στην κεντρική Βοσνιακή κυβέρνηση στο Σεράγεβο και δυτικοί διπλωμάτες πιστεύουν ότι οι  νέες ένοπλες αστυνομικές μονάδες θα χρησιμοποιηθούν από την αυτονομιστή Σερβοβόσνιο ηγέτη, Μίλοραντ Ντόντικ, ως τακτικός στρατός ενόψει εξελίξεων σχετικά με την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ .

Η Ρωσία,  βλέπει  στον Ντόντικ τον  άνθρωπο που είναι εναντίον της ένταξης της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ, και τον ηγέτη που διαθέτει  ισχυρή πυγμή ενώ έχει και μεγάλη λαϊκή στήριξη, ενώ  σημειώνει ότι  έχει συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν τουλάχιστον έξι φορές από το 2014.

Ο Ντόντικ έχει επίσης καλλιεργήσει σχέσεις με τον Ρώσο επικεφαλής των Wolves  Gri, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με τον Πούτιν, και ο οποίος υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις για το παραστρατιωτικό του ρόλο στην ουκρανική σύγκρουση.

Ταυτόχρονα, τα μέλη της μηχανοκίνητης ομάδος με τις μοτοσυκλέτες  εκπαίδευσαν στην  Ρωσία μερικές σερβικές  παραστρατιωτικές  ομάδες που τώρα κυκλοφορούν στους δρόμους  της Μπάνια Λούκα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο  πρόεδρος της Δημοκρατίας Σρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι ο Σερβικός λαός έχει σήμερα δύο κράτη:

Την Δημοκρατία  Σέρπσκα και την Σερβία. «Θέλω να γίνουν ένα» είπε ο ίδιος , κάνοντας το γνωστό σήμα με τα τρία δάκτυλα της ορθοδοξίας και απασφαλίζοντας στην ουσία μια μεγάλη  «χειροβομβίδα» σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Το έτος 2018 χαρακτηρίστηκε επανειλημμένα από δυτικούς κύκλους ως η τελευταία περίοδος για τον υποτιθέμενο  διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, κάτι που σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε πολλές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.

Ενώ  CIA και Stratfor έχουν προειδοποιήσει εδώ και μεγάλο διάστημα για τον επερχόμενο Γ΄ Βαλκανικό πόλεμο λόγω της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που έχει κυριαρχήσει σε όλα τα Τζαμιά της περιοχής,  και του άκρατου αλβανικού εθνικισμού.

Αυτές οι δύο «συνιστώσες» θα δώσουν το έναυσμα για την δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου άξονα» ( Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία –Μαυροβούνιο και Ρουμανία) κατά Αλβανών και Τούρκων  σε μια επανάληψη του 1912-13.

Το βλέπουμε άλλωστε κάθε μέρα στην περιοχή μας η οποία είναι έτοιμη να πάρει «φωτιά» λόγω του σουλτάνου Ερντογάν που έχει αποκτήσει αυτήν την μοναδική ικανότητα , ειδικά μετά την Συρία.

https://www.youtube.com/watch?v=sKYuJrL7_Dg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ