Αρχείο

Ο Τσίπρας ενημερώνει το Πολιτικό Συμβούλιο για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το Σάββατο.

Ψυχραιμία αλλά και ετοιμότητα ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την στρατιωτική ηγεσία, η οποία επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις έξαρση της Τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα στην (παρούσα φάση) εμφανίζεται ικανοποιημένη από την επίσημη τοποθέτηση της Ε.Ε. που εξέφρασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενώ ο μεγαλύτερος φόβος που επικρατεί, έχει να κάνει με «νέα» Ίμια, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει εμπειρίες ανάλογες με εκείνες που όλοι είδαμε στην Λέσβο.

Την κατεύθυνση αυτή έχει δώσει η κυβέρνηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και σε όλα τα επίπεδα έχει καταστεί σαφές από την Αθήνα ότι δεν θα παραμείνει αυτή τη φορά παρακολουθητής των τουρκικών κινήσεων.

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ επισήμανε τη σπουδαιότητα της «καθαρής» θέση που έλαβε δια στόματος Τουσκ η ΕΕ για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και είναι αποφασισμένος, να είναι ευρωπαϊκή η πίεση που ασκείται στην Άγκυρα για αποφυγή κινήσεων που ξεπερνούν τα όρια.

Σήμερα (πιθανότατα) το μεσημέρι ο κ.Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά αλλά και για το Σκοπιανό που όπως όλα δείχνουν μπαίνει στην τελική ευθεία μετά την ολοκλήρωση του συμφώνου που προτείνει η Αθήνα στα Σκόπια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...