Πολεμική αεροπορία

Ελληνας χειριστής Mirage ξεφτιλίζει Τουρκικό F-16 - Οι Τούρκοι στοχοποιούν 18 νησιά μας με υπερπτήσεις αλλά τρώνε πολύ ξύλο


Στοχοποιεί προκλητικά με υπερπτήσεις η τουρκική αεροπορία τα 18 νησιά μας στο Αιγαίο σημαίνοντας αυτόματα  συναγερμό στο Πεντάγωνο τις τελευταίες ώρες. Εντωμεταξύ άγριο ξύλο ρίχνει Ελληνας χειριστής Mirage σε ένα τουρκικό F-16 σε μια πρωτότυπη γκάφα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Δημοσίευσαν Βίντεο από πρόσφατη αερομαχία αλλά ο Ελληνας πιλότος κοροιδεύει ξεκάθαρα τον Τούρκο...

Μία δεν αξίζετε Τούρκοι... Ο Ελληνας κάνει κύκλους γύρω του, οι Τούρκοι φωνάζουν FOX-2, FOX-3 και ο Ελληνας ξεφεύγει παίζοντας την γάτα με το ποντίκι...

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι πρόκειται για εξομοιωτή αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το βιντεο αυτο ανεβηκε επισημα στο σαιτ της ΤΗΚ

Δείτε το Βίντεο πριν το κατεβάσουν

https://www.liveleak.com/ll_embed?f=9bab9b6f20de

"Η πολεμική ρητορεία πάνω στα θέματα του Αιγαίου μπορεί μάλλον να εξυπηρετήσει το εσωτερικό πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan. Με τις εκλογές να υλοποιούνται ακόμα και πρόωρα , ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η νίκη "περνάει" μέσω των ψήφων  των εθνικιστών ψηφοφόρων.

Ωστόσο, ο κίνδυνος για  ένα απρογραμμάτιστο περιστατικό στο Αιγαίο, που  θα μπορούσε να οδηγήσει σε γεγονότα που ξεφεύγουν από τον έλεγχο δεν μπορεί να αποφευχθεί", αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ πριν λίγο ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο .

Οι  Τούρκοι έχουν υλοποιήσει μέχρι τώρα επτά απίστευτα προκλητικές  υπερπτήσεις στο Αιγαίο  εντός του 2018,  κατά "τύχη" όμως πάνω από τα 18 νησιά που φέρονται να διεκδικούν  .

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο χθες τα τουρκικά μαχητικά υλοποίησαν πέντε μαζικές παραβιάσεις με υπερπτήσεις στα νησιά Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι. Όλα τα μικρονήσια  που έχει  επιλέξει η τουρκική αεροπορία ανήκουν σαφέστατα στην λίστα με τα νησιά που …διεκδικούν .

Μιλάμε για 18 νησιά , αλλά μαζί με βραχονησίδες τα οποία  φτάνουν τα 152 , θέλοντας  οι νεο-οθωμανοί να δώσουν «νομική υπόσταση» στην διχοτόμηση του Αιγαίου την οποία επιμόνως αναζητούν διότι θεωρούν το εαυτό τους πανίσχυρο.

Άλλωστε σχετικά πρόσφατη είναι η δήλωση Τούρκου προεδρικού συμβούλου για «μύγες και γίγαντες» , αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Πρόκειται όμως για πολύ παλιά ιστορία την οποία έχουν μεθοδεύσει οι Τούρκοι από το 1980. Η Τουρκία τότε παίζοντας πολύ καλά τα «παιχνίδια» μέσα στην συμμαχία και σε συνδυασμό με την συμφωνία Ρότζερς δέχθηκε να συναινέσει στην επιστροφή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ …με μειωμένα όμως δικαιώματα.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι με την επιστροφή της Ελλάδος στην συμμαχία δεν καθορίστηκαν σαφή όρια δικαιοδοσίας στο Αιγαίο , και έτσι …18 ελληνικά νησιά «απαλείφθηκαν» από τους νατοϊκούς χάρτες και δεν περιλαμβάνονται έκτοτε στις Νατοϊκές ασκήσεις κατ’ απαίτηση της Τουρκίας.

Αυτά τα 18 νησιά που «απομόνωσε» εντός ΝΑΤΟ η Άγκυρα διεκδικεί τώρα και θέλει την κυριότητα τους , σε ένα σαφώς «βρώμικο και ύπουλο» σχέδιο κατά της πατρίδος μας.

Τούρκοι πολιτικοί όπως για  παράδειγμα, ο Κεμάλ Κιλιτσάρογλου , ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της  αντιπολίτευσης  του CHP , δήλωσε ότι όταν κερδίσει τις εκλογές το 2019, θα «εισβάλει σε  πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, ακριβώς όπως ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ  εισέβαλε στην Κύπρο το 1974

 Ο ίδιος διατυμπανίζει  μάλιστα ότι «δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο» που να αποδεικνύει ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Η Meral Akşener, επικεφαλής του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων»  έχει επίσης απαιτήσει  εισβολή και κατάκτηση των ελληνικών  νησιών. «Αυτό που απαιτείται πρέπει να γίνει», έγραψε η ίδια σε  tweet στις 13 Ιανουαρίου.

Ο μεγαλύτερος υποστηριχτής όμως ενός τέτοιου σχεδίου είναι ο ίδιος ο πρόεδρος  της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυσικά, ο οποίος φαίνεται να αισθάνεται ενισχυμένος μετά  την στρατιωτική εισβολή στην  περιοχής της Afrin στη βόρεια Συρία, θεωρώντας τον εαυτό του σουλτάνο, συνεχίζει η ίδια .

Αυτά τα  νησιά θεωρούν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ πως αποτελούν τους  στόχους των Τούρκων για οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση.

Δηλαδή ο τουρκικός στρατός μετά από εντολή του προέδρου Ερντογάν , σε φάση κρίσεως με την Ελλάδα πιθανόν…να επιχειρήσει με αεροναυτικά μέσα την κατάληψη μία εκ των 18 νήσων .

Το ΓΕΕΘΑ όμως έχει «πάρει  σαφώς τα μέτρα» των Τούρκων που θα επιχειρήσουν μια τέτοια απονενοημένη πιθανή ενέργεια , προετοιμαζόμενο να «απαντήσει σε όλα τα σενάρια » τα οποία θα θελήσουν να υλοποιήσουν οι Τούρκοι.

Μέσα σε αυτό το «ανθυγιεινό περιβάλλον» , το διαδίκτυο κατακλύζεται εδώ και ημέρες από παντού με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται πιθανότατα για μια άσκηση «υβριδικού πολέμου» κατά της Αθήνας και της νυν κυβέρνησης ώστε να προκληθεί πανικός και φόβος μπροστά …στην «τρομακτική ισχύ της Τουρκίας», η οποία δεν μπορεί να νικήσει μερικούς χιλιάδες ρακένδυτους και ελλιπώς οπλισμένους Κούρδους που πολεμούν στην Συρία για τα σπίτια τους και την γη τους.

Παρόλα αυτά το σενάριο επίθεσης των Τούρκων είναι υπαρκτό και εφικτό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ..διότι ούτε οι Τούρκοι επιθυμούν ένα μέτωπο τώρα με την Ελλάδα, αλλά φροντίζουν την ίδια στιγμή να βάζουν "φωτιά" παντού γύρω από τα σύνορα τους  με σκοπό να τα επεκτείνουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ελληνικός στρατός θα είναι εκεί  που πρέπει την ώρα που πρέπει για να δώσει ένα «μάθημα» στον τουρκικό επεκτατισμό ο οποίος έχει ανησυχήσει έντονα τις ΗΠΑ,  και σύμφωνα με την σημερινή ρωσική εφημερίδα izvestia, και το Κρεμλίνο, που   βλέπει,  όπως αναφέρει  Ρώσος σύμβουλος , ότι ο Ερντογάν έχει την δική του ατζέντα που αφορά την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ένωση όλων των τουρκογενών λαών, που δεν πρόκειται να επιτρέψει  ποτέ ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...