Κοινωνία

Αν είναι δυνατόν! Ο απίστευτος λόγος που ο Τόσκας αρνήθηκε τη δωρεά 1 εκατ. ευρώ της οικογένειας Λεμπιδάκη

Στα αζήτητα η δωρεά της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, του επιχειρηματία που μετά από μήνες ομηρείας από την απαγωγή του, απελευθερώθηκε από την ΕΛΑΣ και θέλησε να κάνει ένα δώρο στους Αστυνομικούς της Κρήτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είπε «όχι» στο ένα εκατομμύριο ευρώ επειδή επιθυμία της οικογένειας ήταν να διατεθούν τα χρήματα για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Ο όρος  «Κρήτη» δεν αντιμετωπίστηκε με «καλό μάτι» από το υπουργείο που όπως αναφέρεται επεδίωκε να διαχειριστεί όπως εκείνο επιθυμούσε το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ.  Και έτσι προτίμησε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, να ρίξει «πόρτα» στην οικογένεια και τα χρήματα της.

Η οικογένεια Λεμπιδάκη αμέσως μετά την απελευθέρωση του 53χρονου ήρθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και δήλωσε ευθέως την επιθυμία της να καταθέσει σε κωδικό της Αστυνομίας το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να αγοραστούν περιπολικά και γενικότερα εξοπλισμός για τις υπηρεσίες της Κρήτης.

«Η οικογένεια τήρησε την υπόσχεση της αλλά οι βουλές του υπουργείου» σημείωνε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Cretalive και επισημαίνει: «Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης δεν αποτελούν ξέχωρο κομμάτι της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της «σάρκας» της. Η κεντρική πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του νησιού στην καθημερινότητα τους. Δεν υπάρχουν καύσιμα, δεν υπάρχουν περιπολικά, δεν υπάρχει εξοπλισμός ούτε καν αναλώσιμα. Είναι σαφές ότι η μίζερη αυτή εικόνα είναι πανελλαδική. Σύμφωνοι. Αλλά αυτό όμως δικαιολογεί το «ή εμείς ή κανείς;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ