Βαλκάνια

Αεροδρόμιο Σκοπίων: Άλλαξε η ονομασία τα αγάλματα παραμένουν

Μπορεί η κεντρική μαρκίζα του  τερματικού σταθμού υπθ αεροδρομίου «Alexander the Great» στα Σκόπια, να έχει κατέβει, ωστόσο  αλλαγές δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου (www.skp.airports.com.mk) το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία -τουρκικών συμφερόντων- TAV.

Παράλληλα στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου, δεσπόζουν ακόμη προκλητικά η προτομή και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τοποθετήθηκαν τα χρόνια παντοδυναμίας του τέως πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η μετονομασία του αεροδρομίου σε “Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων” και η αποκαθήλωση  της κεντρικής μαρκίζας «Alexander the Great» από την πρόσοψη του τερματικού σταθμού, πραγματοποιήθηκαν χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Οι αλλαγές ακολούθησαν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

Προηγήθηκαν και οι αλλαγές των πινακίδων του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου Α1, που διασχίζει τη χώρα συνδέοντάς την με την Ελλάδα και Σερβία, και έως πρότινος έφερε την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών» και πλέον ονομάζεται σε «Φιλίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...