Πολιτική

Αδελφοποίηση των δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Cajetina της Σερβίας

Στο επισφράγισμα των μακροχρόνιων σχέσεων, που έχουν αναπτύξει ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και ο δήμος Cajetina της Σερβίας, προχώρησαν με την αδελφοποίηση των δύο δήμων, οι δήμαρχοι Ελένη Ευσταθίου και Μίλαν Σταμάτοβιτς αντίστοιχα.

Η τελετή αδελφοποίηση, που αποτελεί και το έναυσμα για μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς ανάμεσα στους δύο δήμους, έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Τετάρτη, στο Δημαρχείο της πόλης Cajetina.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτοβιτς και οι συνεργάτες του, υποδέχτηκαν την κυρία Ευσταθίου κατά την άφιξή της στην πόλη και ακολούθησε η υπογραφή του συμφωνητικού αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, σε ελληνικά και σερβικά. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του, οι εκπρόσωποι των δύο δήμων δήλωσαν τη χαρά τους για την θεμελίωση μια στενής και γόνιμης συνεργασίας, απότοκος της στενής σχέσης και φιλίας που συνδέει τα δύο κράτη, η οποία εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που θα προσφέρει αμοιβαία οφέλη.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας, από κοινού η κυρία Ευσταθίου ο κ. Σταμάτοβιτς τόνισαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που εστιάζουν στην ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών σε θέματα τουρισμού, καθώς και οι δύο δήμοι είναι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, με την πόλη της Cajetina να έλκει πλήθος τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες ως δημοφιλής χειμερινός προορισμός, και ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ως ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός. Ταυτόχρονα, οι δύο δήμοι θα μεθοδεύσουν συνεργασίες στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, είδος εναλλακτικού τουρισμού με ιδιαίτερη ανάπτυξη στους δύο δήμους. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση δράσεων στον τομέα του πολιτισμού που θα έχει θετική επίδραση στην προβολή και την εξωστρέφεια των δύο δήμων. Ακολούθησε ξενάγηση σε αξιοθέατα της περιοχής και γεύμα.

Με το πέρας της συνάντησης, η κυρία Ευσταθίου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ζεστή φιλοξενία και για την εξ’ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων της αδελφοποίησης από το δήμο της Cajetina. Οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...