Πολεμικό Ναυτικό

«Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο ο ελληνικός στόλος – Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε θέση μάχης στον κόλπο της Νάουσας στην Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Φρεγάτες και υποβρύχια του ΠΝ έχουν απλωθεί και ελέγχουν όλα τα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια σταυροδρόμια για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Όχι τυχαία φυσικά καθώς παλαιόθεν ο κόλπος της Νάουσας, στα βόρεια της Πάρου, υπήρξε στρατηγικής σημασίας σημείο για τον έλεγχο του κεντρικού Αιγαίου αλλά και ορμητήριο θαλάσσιων πολεμικών επιχειρήσεων ιστορικής σημασίας ειδικά την περίοδο πριν και κατά τα Ορλωφικά.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο , στο οποίο πιθανόν οι νεο-οθωμανοί ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες, μετά και την τελευταία άκρως προκλητική παρενόχληση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο  Υπουργός κ.Κουρουπλή.    

Το πολεμικό πλοίο χρησιμοποιεί τη στρατηγική λόγω θέσης θαλάσσια περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου.

Η θέα της φρεγάτας που παραμένει αρόδου στο λιμάνι εμπνέει το αίσθημα της ασφάλειας καθώς η εποχή βάλλεται από κινδύνους πανταχόθεν...

Αφωνοι οι κάτοικοι είδαν το ΠΝ...έξω από τα σπίτια τους!

Δείτε την εικόνα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη περισσότερα πλοία του Στόλου «φορτώνονται» με πυραύλους και πλέουν προς το  Αιγαίο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα μαχητικά μας αεροσκάφη.

Μοίρες με μαχητικά αεροσκάφη έχουν λάβει οδηγίες να έχουν «φορτωμένους» πυραύλους και όχι μόνο αέρος αέρος για κάθε ενδεχόμενο, αφού η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας δείχνει να κλιμακώνεται και κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η Τουρκία δέσμευσε μία τεράστια περιοχή από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι της Κρήτη επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει τις έρευνες όχι μόνο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην ελληνική, νοτίως της Κρήτης, εκεί όπου εκτιμάται πώς υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Παραμένουν επίσης τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο οικόπεδο 3 παρεμποδίζοντας την γεώτρηση στη θέση «Σουπιά» από την ΕΝΙ.

Το Σάββατο το μεσημέρι υπενθυμίσουμε ότι είχε συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να εκτιμήσει την κατάσταση, μετά και την ευρωπαϊκή στήριξη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του. Το μόνο όμως που ανακοίνωσε ουσιαστικά είναι ότι αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο "οργασμός " υπάρχει στο Πεντάγωνο προμηνύοντας ότι ο  κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ή ακόμη και γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή είναι αρκετά "πιθανός"  και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή με έντονη την παρουσία υποβρυχίων. Εκεί όπου η Ελλάδα και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν τεράστιο πλεονέκτημα.

https://youtu.be/eKkVnEHSJQ4

https://youtu.be/FGiPJNbWMqE?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ