Ελληνοτουρκικά

Στρατηγική ευκαιρία της Ελλάδας για καίριο πλήγμα κατά του τουρκικού στρατού

Έχοντας μπροστά μας τα στρατηγικά αλλά και επιχειρησιακά σχέδια της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόμαστε προ ενός μεγάλου Στρατηγικού Πλεονεκτήματος της Ελλάδος, που είναι η μη τήρηση από τους Τούρκους της Αρχής του Πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Όμως η Ελλάδα δεν φαίνεται να το εκμεταλλεύεται, υιοθετώντας μια παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές δραστηριότητες και προκλήσεις. Έχουν πεισθεί συνεπώς οι Τούρκοι πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν έστω και αν αυτοί μεταφέρουν όλο τον στρατό τους στη Συρία και αφήσουν εντελώς γυμνά τα χερσαία τους σύνορα στην Ανατολική Θράκη και τα παράλια, κάτι που φυσικά όχι μόνο το πιστεύουν αλλά και το εφαρμόζουν ανενόχλητοι στην πράξη.

Είναι όμως καιρός αυτή την παθητικότητα που οδήγησε σε στρατηγικό λάθος τους Τούρκους να το εκμεταλλευτούμε. Όλα τελικά είναι υπέρ του Ελληνικού Στρατού … αν πάψουν τις κλάψες οι Έλληνες …ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ ΣΤΗ ΓΗ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…

Μετά από πολλαπλές αναλύσεις που έχουν δει την δημοσιότητα, σχετικών αλλά και άσχετων …, απλά θα αναφερθώ στην συγκεκριμένη αρχή του πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες αρχές που αφορούν την ποσοτική κατανομή των δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων και στα πεδία των μαχών. Συνήθως οι δυνάμεις και τα μέσα είναι πάντα λιγότερα από τα απαιτούμενα σε έναν πόλεμο. Γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνεται συγκέντρωση τους ώστε ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (αναφέρομαι σε συμβατικό πόλεμο με συμβατικούς στρατούς, χωρίς πυρηνικά ή διαστημικό πόλεμο κλπ).

Τόσο κατά τη συγκέντρωση δυνάμεων στην κύρια προσπάθεια, όσο και κατά τη διάθεση αυτών στις δευτερεύουσες αποστολές, πρέπει να επικρατεί πνεύμα οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων, η συνέχιση της προσπάθειας και η αποφυγή της σπατάλης πολεμικού δυναμικού.

Καμία αρχή του πολέμου δεν είναι ασήμαντη και έστω και μία αν δεν τηρηθεί ευλαβικά, δύναται να καταστρέψει έναν ολόκληρο στρατό εφόσον ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί!!!

Οι Αρχές του Πολέμου παρ’ όλη την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων είναι αναλλοίωτες ακόμα. Στο διάβα του χρόνου ίσως προστεθούν και άλλες, όμως οι βασικές παραμένουν ενεργές.

Αν αυτή ακριβώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το μείζον μέρος του τουρκικού στρατού ξηράς και της αεροπορίας είναι εμπλεκόμενο στο μέτωπο του Αφρίν, για το πολεμικό ναυτικό θα αναφερθώ κατόπιν, δεν το λάβουμε ως πλεονέκτημα και τρέχουμε δεξιά και αριστερά να βρούμε το δίκιο μας, που δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ..

Οι Τούρκοι, όπως είναι γνωστό, απέσυραν είτε ολόκληρες μονάδες, είτε μέρος Τεθωρακισμένων Σχηματισμών και Μηχανοκινήτων από την Ανατολική Θράκη και τις προώθησαν ταχέως δια των σιδηροδρόμων στο μέτωπο της Συρίας.

Έχοντας υπόψη την Αρχή αυτή του Πολέμου στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις είναι ευάλωτες

ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ :

«Να το λάβει σοβαρά υπόψη της και να σχεδιάσει επιθετικές επιχειρήσεις αντιπερισπασμού, είτε για να τις εκτελέσει στην πράξη σε επικείμενο θερμό επεισόδιο για την δημιουργία συνθηκών εύκολης νίκης άνευ σημαντικών απωλειών, είτε για λόγους προπαγάνδας και διασποράς πανικού και φόβου στον αντίπαλο, να προωθήσει δυνάμεις όσο είναι καιρός σε αντίστοιχες περιοχές», δεν πρέπει να χαθεί τα σημαντικό αυτό Στρατηγικό Πλεονέκτημα.

Αν κάποιος έχοντας υποστεί την προπαγάνδα των Τούρκων αναφέρει πως οι Τούρκοι έχουν πολυπληθή στρατό και «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν» και πως δεν ισχύουν αυτά, τονίζω σύμφωνα με πληροφορίες, πως ήδη λείπουν αυτήν την στιγμή από την Ανατολική Θράκη αξιόμαχοι σχηματισμοί και οι οποίοι δεν δύνανται να απεμπλακούν από το μέτωπο της Συρίας, όπου έχουν σημαντικές απώλειες σε προσωπικό αλλά κυρίως σε υλικό που δεν αντικαθίσταται στο τομέα της ποιότητας (αρματικό δυναμικό,κλπ)

Όσο για το Πολεμικό Ναυτικό όπως και η Πολεμική μας Αεροπορία θα δώσουν καίριο και ολοκληρωτικό χτύπημα και θα υποστηρίξουν κάθε επιχειρησιακό στρατηγικό μας σχέδιο, είναι δεδομένο και γνωστό σε φίλους και εχθρούς και κυρίως στους Τούρκους.

Οι άλλες Αρχές του Πολέμου είναι :

Επιλογή του σκοπού και εμμονή σε αυτόν

Επιθετική ενέργεια

Ελιγμός

Αιφνιδιασμός

Απλότητα

Ενότητα διοίκησης

Ασφάλεια

Θυμιανίδης Β. Νικόλαος

Ταξίαρχος (ΤΘ) ε.α

Ο Ταξίαρχος (ε.α.) κ. Θυμιανίδης έχει τεράστια εμπειρία περί του Τουρκικού Στρατού καθόσον έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, επιχειρήσεων και πληροφοριών, στο Έβρο, στα νησιά και την Κύπρο συνολικά πάνω από 20 έτη. Υπήρξε καθηγητής Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Στρατηγική και Ασφάλεια, Πανεπιστημίου του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο. (MA degree in Applied Strategy and International Security (Plymouth University). Έχει συντάξει άρθρα για την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία και μελέτες για την Γεωστρατηγική Ελλαδικού και ευρύτερου χώρου Μέσης Ανατολής, Τουρκικής και Σκοπιανής προπαγάνδας, Μουσουλμάνους Θράκης και Πομάκους, Ασύμμετρες Απειλές – Προτάσεις για Ελλάδα – Αιγαίο και αριθμό άλλων…) ενώ έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμια Συνέδρια (Ρωσικής Ομοσπονδίας …)

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...