Κόσμος

Προς διάσπαση η Τουρκία - Στα... «κάγκελα» οι Κεμαλιστές - Ερντογάν: «Είμαστε η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» - Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Ο  Ερντογάν το δηλώνει  …το «φωνάζει»…και γενικά το κάνει δημόσια γνωστό σε κάθε δήλωση του ,  ότι η δική του Τουρκία αποτελεί συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας του τελευταίου Σουλτάνου και όχι η χώρα που ίδρυσε ο Κεμάλ το 1923 ως " τουρκική δημοκρατία" . 

Ο σουλτάνος Αβδουλχαμίτ Β'  το 1920 έχασε την εξουσία όταν διαλύθηκαν τα πάντα στην πάλαι ποτέ  Οθωμανική αυτοκρατορία μετά την στρατιωτική  παρέμβαση  Βρετανίας, Γαλλίας , Ιταλίας και φυσικά της Ελλάδος στα πλαίσια της ήττας της χώρας στο Α' παγκόσμιο πόλεμο.

Τώρα ο νέος σουλτάνος με το επώνυμο Ερντογάν τα θέλει όλα  πίσω  αναφερόμενος στα εδάφη  που χάθηκαν τότε από τα Βαλκάνια μέχρι την Συρία και το Λίβανο.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

Σε δηλώσεις του  που έγιναν κατά τη διάρκεια μίας εορταστικής εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο του θανάτου του οθωμανού σουλτάνου Abdulhamid II στο παλάτι Yildiz στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία, είναι όπως ακριβώς και οι προηγούμενες καταστάσεις μας που είναι αλληλοσυμπληρούμενες, αποτελώντας  συνέχεια αυτής των Οθωμανών.

Φυσικά, τα σύνορα έχουν αλλάξει…..οι μορφές κυβέρνησης το ίδιο έχουν αλλάξει ...αλλά η ουσία είναι η ίδια…, η ψυχή είναι η ίδια, ακόμα και πολλά ιδρύματα είναι τα ίδια», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σουλτάνος  Αβδουλχαμίτ  ήταν  ένα από τα "πιο σημαντικά, φωτισμένα  και  στρατηγικά μυαλά» , ο οποίος άφησε το σημάδι του στην χώρα  τα τελευταία 150 χρόνια.

Ο σουλτάνος ​​Abdulhamid II,  γιος του σουλτάνου Abdulmecid που πέθανε το 1918  ήταν ο 34ος σουλτάνος ​​της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν επέκρινε όσους έχουν "φανατισμένες" απόψεις για τον σουλτάνο αυτόν που απώλεσε τα εδάφη της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν με έντονο τρόπο να ξεκινήσουν την ιστορία της χώρας από το 1923. Μερικοί προσπαθούν αδιάκοπα να μας αποσπάσουν από τις ρίζες και τις αρχαίες αξίες μας», πρόσθεσε.

Η επίσημη ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον ιδρυτή Mustafa Kemal Atatürk πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1923, όταν δηλώθηκε το όνομα του έθνους και το καθεστώς του ως δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η «μεγάλη ιδέα»  φέρνει χαρακτήρα και μνήμη σε ένα έθνος. «Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας χωρίς να κάνουμε διακρίσεις», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  νέος σουλτάνος της Τουρκίας στα αρχικά στάδια της εισβολής στην Συρία πριν τρείς εβδομάδες είχε δηλώσει το πραγματικό σχέδιο  του, όταν ανακοίνωσε το γνωστό τουρκικό μιλιταριστικό  μύθο που συμβολίζει την παγκόσμια κυριαρχία και την ενοποίηση όλων των τουρκικών λαών, καθώς ο στρατός του συνέχισε τις επιθέσεις για τρίτη ημέρα στην κουρδική περιοχή της Αφρίν στη γειτονική Συρία .

«Εμείς κατευθυνόμαστε προς το Kizil Elma», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα ακροατήριο στο παλάτι της Άγκυρας, αναφερόμενος στο «Κόκκινο Μήλο», ενώ οι Τούρκοι  εθνικιστές στην Άγκυρα επιδιώκουν να κατακτούν νέα εδάφη για  να φέρουν όλους τους τουρκικούς λαούς κάτω από μια σημαία .

«Οι άνθρωποι στην περιοχή προσεύχονται στα τζαμιά, και έρχονται να φιλήσουν το μέτωπο τους στρατιώτες  μας, και όλα αυτά είναι όμορφες περιπτώσεις. Ναι, έχουμε ένα «Kizil Elma» ( κόκκινο μήλο) , συνέχισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Τουρκικής Γλώσσας, το «Kizil Elma»  σήμαινε  την κατάκτηση των πόλεων της Κωνσταντινούπολης , της Βιέννης και της Ρώμης για τους Οθωμανούς, οι οποίοι  κατέκτησαν την πρώτη το 1453 ενώ  έκαναν  ανεπιτυχή πολιορκία δύο φορές στη δεύτερη πριν αιώνες. Μιλάμε για την παγκόσμια κυριαρχία του παντουρκισμού.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε την ιδέα της κατάκτησης και ενοποίησης όλων των Τούρκων  , που προήλθε από τον αρχαίο τουρκικό μύθο του «Εργκένεκον», όταν ένας Τούρκος στρατιώτης   δήλωσε ότι ο προορισμός της μονάδας του ήταν το «Kizil Elma» όταν ρωτήθηκε πού κατευθύνονται από το κανάλι   Haber.

Έτσι λοιπόν αποδομώντας  τον Κεμάλ ο νέος σουλτάνος της Τουρκίας   μετά τον  Αβδουχαμίτ Β’,   ετοιμάζεται να «απλωθεί» σε Βαλκάνια –Αιγαίο-Κύπρο –Συρία .

Αυτό να το έχουμε υπόψιν μας μιας και η πολεμική σύγκρουση με την «αυτήν» την νεο-οθωμανική Τουρκία είναι αναπόφευκτη όπως δείχνουν όλα τα δεδοπεμένα και κυρίως η "συμπεριφορά" των Τούρκων ειδικά το τελευταίο διάστημα  σε Αιγαίο και Κύπρο.

Για πρώτη φορά έχουμε όμως,  σύμφωνα και με  εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών και εκκλησιαστικών παραγόντων επαλήθευση των προφητειών που αφορούν Ελλάδα και Τουρκία , διότι τα γεγονότα…υλοποιούνται πλέον μπροστά στα μάτια μας.

Για αυτό ίσως και τα λόγια του μεγάλου Έλληνα στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη να είναι επίκαιρα όσο ποτέ .." να μην μείνει Τούρκος στον Μοριά μηδέ στον κόσμο όλο". 

 

https://youtu.be/gU3-5ir4kbA?t=794

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...