Σκοπιανό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα είναι παρών στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα είναι παρών και θα χαιρετίσει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομογένεια της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, στις 18 Μαρτίου, στο πάρκο δίπλα από τα Ηνωμένα Έθνη, για να εκφράσει την αντίθεση σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία στις 18 Μαρτίου

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, με την οποία συναντήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, στο Γουάιτστον, όπου συνεδρίαζε η εκτελεστική της επιτροπή. Της συνεδρίασης προέδρευε ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Είναι η πρώτη φορά μετά το συλλαλητήριο της 16ης Ιανουαρίου 1993 για τη Μακεδονία στο ίδιο σημείο, που η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης επιχειρεί να διοργανώσει μία μεγάλη κινητοποίηση για εθνικό μας θέμα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Δημήτρης Φιλιππίδης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τον ενθουσιασμό που επικρατεί σε όλη την Ομογένεια, μετά την επιτυχία των συλλαλητηρίων της Αθήνας και ζήτησε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και τη συμμετοχή του, ως ομιλητή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανταποκρίθηκε θετικά και στα δύο αιτήματα. 

Ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν πολιτικοί από την Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί ο ακομμάτιστος και πανεθνικός του χαρακτήρας, αλλά ούτε ομιλίες, πλην των χαιρετισμών των οργανωτών, του Αρχιεπισκόπου, των ομοσπονδιών που θα συμμετάσχουν και φιλελλήνων Αμερικανών πολιτικών. Ανέφερε πάντως ότι ίσως υπάρξει ένας κεντρικός ομιλητής – έκπληξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ