Στρατός Ξηράς

Οποιος θέλει ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο: Ξεσκονίζονται φύλλα πορείας, φάκελοι Γ και όλα τα σχέδια επιστρατεύσεως στο ΓΕΕΘΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι "εντός των διαδρόμων του ΓΕΕΘΑ" , η ελληνική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ετοιμάζεται πυρετωδώς , "ξεσκονίζοντας" το σχέδιο επιστράτευσης της εφεδρείας, πρώτα στα νησιά και μετά και εφόσον παραστεί ανάγκη στην ηπειρωτική χώρα.

Ενισχύουν τις γραμμές κρούσης οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Στις μάχιμες μονάδες κατευθείαν οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες με απόφαση των Επιτελείων.

Πρόκειται σαφώς για πρωτόγνωρες καταστάσεις που θυμίζουν πιο πολύ το 1974 παρά 1987 ή 1996.

Η στρατιωτική ηγεσία στο σύνολο της κινείται μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά, για να έχει σε ετοιμότητα, εφόσον απαιτηθεί,  μεγάλες δυνάμεις της εφεδρείας αφού διαπίστωσε και κατανόησε "βαθιά' ότι ο Τούρκος εχθρός έχει αποφασίσει να «χτυπήσει» και να προσπαθήσει να υφαρπάξει ελληνική γη ή θάλασσα το επόμενο διάστημα.    

"Φύλλα πορείας, φάκελοι Γ και όλα τα σχέδια επιστρατεύσεως είναι στα τραπέζια και μελετώνται , ώστε να ενεργήσουμε ταχύτατα αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν¨, αναφέρει το δελτίο σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη...

https://youtu.be/E0P1NGJ40Zs?t=20m16s

Ο ανομολόγητος «οίστρος» του σουλτάνου Ερντογάν περιτυλιγμένος με «οθωμανικά παραμύθια» περί αναβίωσης της νέας τουρκικής αυτοκρατορίας,  φέρνει την πατρίδα μας πιθανότατα σε εύλογο χρονικό διάστημα στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο.

 Σε ενισχυμένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο ελληνικός πολεμικός στόλος και το Πεντάγωνο, που μελετώνται όλα τα επιχειρησιακά σχέδια σε περίπτωση συρράξεως καθώς οι προθέσεις των Τούρκων είναι ύπουλες.

Η Αγκυρα σχεδιάζει πολεμικό επεισόδιο ταυτόχρονα σε κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Β. Συρία .

Οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι πρέπει να παρέμβουν στην κυπριακή ΑΟΖ και για αυτό αποστέλλουν εσπευσμένα τον Μάρτιο  το δικό τους γεωτρύπανο που αγόρασαν από την Νότιο Κορέα.

Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν σύντομα μετά την άφιξη του αναφέρει ο τουρκικός τύπος. Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση των Ε/Κ στο θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή Σκόπια και Τουρκία κινούνται στην λογική της στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδος .

«Η Βόρεια Κύπρος είναι το τουρκικό τμήμα του νησιού της ανατολικής Μεσογείου, το οποίο διαιρείται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας από τα τέλη του 20ού αιώνα.

Είναι ώρα η Δημοκρατία της Μακεδονίας να βοηθήσει τους Τούρκους ως στρατηγικούς εταίρους, πολίτες και υποστηρικτές της και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη», ανέφεραν Σκοπιανοί αξιωματούχοι.

Ο κίνδυνος σύμφωνα παλαιότερο υπαρκτό  σενάριο αφορά πιθανές «επιθέσεις» «άτακτων τρομοκρατών» από τα βόρεια της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος,  σε ταυτόχρονο πόλεμο με την Τουρκία.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η κατάσταση δεν αφορά μια κρίση «ευκαιριακού χαρακτήρα» με την Τουρκία…λόγω εκλογών κά  , όπως αναφέρουν μερικοί ειδικοί ειδήμονες που δεν γνωρίζουν την διαχρονική συμπεριφορά των Τούρκων.

Ο Ερντογάν το «φωνάζει» εδώ και πολύ καιρό και δεν το έπαιρνε  κανένας στα «σοβαρά» ότι τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας η οποία παρεμπιπτόντος το 2040 θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια, …είναι πολύ «στενά» και πρέπει να «απλώσουν» προς Βαλκάνια, Συρία, Ιράκ, Αρμενία και Αιγαίο.

Καιρός να δούμε και να μετρήσουμε «συμμάχους» και πραγματικούς «φίλους» μας  και να τσεκάρουμε τις δυνάμεις μας …διότι ενδέχεται να είμαστε ολομόναχοι εδώ κάτω,  και  θα έχουμε βοήθεια μόνο ψηλά  από την στρατηγό-Παναγία…αλοίμονό τους …λοιπόν.

https://youtu.be/seFaeAhiiuE?t=1

https://youtu.be/af-Ndt2R0vc?t=1

https://youtu.be/mmqp4HH28T4

 

https://youtu.be/AqDpYjYwnjo?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ