Ολα πλέον επαληθεύονται: Η πρεσβεία μεταφέρεται τον Μάιο- Μεταφορά Patriot και ενεργοποίηση της «Ασπίδας του Δαβίδ»

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2018, 11:30 μμ

Βήμα βήμα προς την γενική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα, αναμένεται να εγκαινιαστεί η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ όπως αποκαλύπτουν Αμερικανοί αξιωματούχοι με δηλώσεις τους.


Τα εγκαίνια αναμένεται να συμπέσουν χρονικά με την επέτειο 70 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή γίνονται εντατικές πολεμικές προετοιμασίες.

Μετά την μεταφορά Iron Dome προς το Γκολάν, σήμερα έγιναν αντιληπτές και νέες μετακινήσεις αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot (βίντεο παρακάτω)

Επικίνδυνα μεγάλες ετοιμασίες πραγματοποιούν ΗΠΑ και Ισραήλ με την μορφή στρατιωτικής  «άσκησης» στην ουσία κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο ενώ πληροφορίες φέρουν τον Τράμπ να μην υπογράφει την ανανέωση της συμφωνίας με τα πυρηνικά για το Ιράν.


Περίπου 4.500  στρατιώτες των δυνάμεων  άμυνας του Ισραήλ και Αμερικανοί πεζοναύτες  ολοκληρώνουν τις τελικές προετοιμασίες τους πριν την έναρξη της μαζικής κοινής στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία , «Juniper Cobra 2018».

Η άσκηση περιλαμβάνει σενάρια αεράμυνας, με την συμμετοχή 2.500 Αμερικανών στρατιωτών από την ευρωπαϊκή διοίκηση (USCOM) και άλλους 2.000 από τον ισραηλινό στρατό η οποία θα διεξαχθεί  από τις 4 έως τις 15 Μαρτίου, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανών  θα παραμείνει  στο Ισραήλ για περαιτέρω κατάρτιση.

«Οι ασκήσεις με την επωνυμία Juniper Cobra συνεχίζουν να ενισχύουν αυτή τη σχέση, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη διαλειτουργικότητα και να αναπτύξουμε απρόσκοπτη ολοκλήρωση σε αυτόν τον τομέα με τους ισραηλινούς εταίρους μας», δήλωσε ο Υποπτέραρχος  Richard M. Clark, διοικητής της Τρίτης αεροπορικής διοίκησης  των ΗΠΑ, ο οποίος θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Η άσκηση φέτος συνεπάγεται προσομοίωση επίθεσης πολλών  βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, αναφέρουν οι ειδικοί στο Τελ Αβίβ.

Η δυνάμεις της Χεζμπολάχ που υποστηρίζονται αναφανδόν  από το Ιράν έχουν δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο περίπου 150.000 πυραύλων με ποικίλες εμβέλειες ,αρκετούς σε αριθμό όμως  για να βάλουν «φωτιά»  στο Ισραήλ στον επόμενο πόλεμο.

«Η άσκηση Juniper Cobra 2018 είναι ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της ετοιμότητας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων  και της αεροπορίας κατά της  βαλλιστικής απειλής από την Χεζμπολάχ» , δήλωσε ο Ταξίαρχος  Τσβίκα Χαϊμόβιτς, επικεφαλής της ισραηλινής αεράμυνας .

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πληρώματα των αεροπορικών δυνάμεων τόσο του Ισραήλ όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκπαιδευτούν  στα μεγάλης εμβέλειας συστήματα αεροπορικής άμυνας, καθώς και στα αμυντικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας.

Επίσης αυτή θα  είναι η πρώτη ολική ενεργοποίηση του συστήματος α/α « Ασπίδας του Δαβίδ»  σε μια άσκηση όπως η «Juniper Cobra».

Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ βλέπει πόλεμο σε δύο μέτωπα και δίνει εντολή να ετοιμαστούν τόσο οι χερσαίες δυνάμεις όσο και ο Στόλος της χώρας. Ηδη τα ισραηλινά πυρηνικά υποβρύχια έχουν απλωθεί στη Μεσόγειο.

Το Ισραήλ βλέπει ότι πρέπει να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα ασφαλείας στην Μεσόγειο που προέρχεται κυρίως από Λίβανο. Βλέπει στην ουσία μια ιδιότυπη συμμαχία Τουρκίας-Λιβάνου-Ρωσίας που απειλεί τις εξέδρες φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο.

Πανέτοιμη και σε εγρήγορση είναι και  η επίλεκτη ισραηλινή ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών για Λίβανο μετά τον τραυματισμό 4 στρατιωτών από βόμβα της Χαμάς , η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην  πολιτική ηγεσία στο Τελ Αβίβ.

Αυτό είναι  η αφορμή διότι το αίτιο είναι άλλο και ονομάζεται …Ιράν.

Και το Ιράν αυτή τη στιγμή παίζει σημαντικό ρόλο και στη Μεσόγειο….

Την ίδια στιγμή η Μόσχα αποστέλει αεροσκάφη 5ης γενιάς SU-57 στην Συρία, επίσημα για δοκιμές σε πραγματικό πολεμικό περιβάλλον, ανεπίσημα για να προσομοιώσουν αμερικανικούς στόχους εφόσον ξεκινήσει πιθανή σύρραξη Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιράν.