Κυβέρνηση

Κυβέρνηση - "τσόντα" : Δημοψήφισμα ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ - Ξεκατίνιασμα για την παραχάραξη της αλήθειας - "Πλακώθηκαν" αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ - Αδειάζουν Υπουργείο-Τόσκα

"Αν δεν σας αρέσει πάμε σε δημοψήφισμα". Φεύγουν από την Κυβέρνηση οι ΑΝ.ΕΛ και το παρασκήνιο οργιάζει. Ξεκατίνιασμα στην Κυβέρνηση, όλοι εναντίων όλων, χαμός στην ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ γιατί όπως λένε προκαλεί την κοινή λογική. Βγάζουν στη σέντρα τον Τόσκα λέγοντας "αυτές τις εντολές έδωσε".

Απασφάλισε για άλλη μια φορά με άδεια Π.Καμμένου, ο Δημήτρης Καμμένος, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρό του, εκτός από τον Δημήτρη Παπαδημούλη τον οποίο χαρακτήρισε ξανά «πολιτικό χαφιέ» ακόμη και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση μετά το συλλαλητήριο.

Είπε πολλά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και προκάλεσε την αντίδραση από τον… ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Ζαχαριάδης ήταν εκείνος που του απάντησε.

Όλα έγιναν στον τηλεοπτικό αέρα. Του ΣΚΑΙ συγκεκριμένα. Πρώτα βγήκε στην πρωινή εκπομπή ο Δημήτρης Καμμένος. Και τί δεν… είπε. Και ακριβώς μετά, στο πάνελ ήταν ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Και θέλησε να απαντήσει, χωρίς καν να… προλάβουν να τον ρωτήσουν.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε από το συλλαλητήριο, στο οποίο κι εκείνος βρέθηκε. Ζήτησε να σταματήσει η αριθμολαγνεία γιατί δεν έχει σημασία αν ήταν 300, 500 ή 600.000 στο Σύνταγμα. Εκείνος, πάντως, κάπου εκεί τους υπολογίζει τους διαδηλωτές για τη Μακεδονία: στις 600.000 χιλιάδες.

Δεν ήταν 140.000 είπε και πρόσθεσε πως η εκτίμηση αυτή (σ.σ. που έγινε από την ΕΛΑΣ) κάνει ρεζίλι αυτόν που την έκανε, ως μη όφειλε.

«Θα μπορούσε να είναι ένα μονιασμένο συλλαλητήριο», είπε ο Δημήτρης Καμμένος. «Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι εκεί: και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ».

Και κάπου εκεί ήρθε η πρώτη… «βόμβα». Εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού. «Δεν μου άρεσε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με το γραφείο τύπου του, με την εν θερμώ αυτή ανακοίνωση», τόνισε.

Και κάρφωσε και υπουργούς που καλούσαν τον κόσμο σε πορείες κατά του ασφαλιστικού αλλά δεν ήθελαν να πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Δεν μπορείς να λες στον κόσμο να κατέβει σε πορείες για το ασφαλιστικό και να του λες όχι μην πας για τη Μακεδονία. Και να λες ότι όλοι όσοι πήγαν είναι οιωνοί φασίστες».

«Το «όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι ναζί και φίλος του Μιχαλολιάκου» είναι μια πολύ ωραία τακτική. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί δεν μπορούν να αποδεχτούν τη δεξιά στροφή που έχουν πάρει», είπε ο Δημήτρης Καμμένος σε άλλο σημείο. Και έσπευσε να διευκρινίσε: «στα οικονομικά».

Γιατί στα εθνικά, είπε, «δεν μπορούν να φανταστούν (σ.σ. οι του ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα πουν «όχι»», γιατί θα ήταν για αυτούς «πιο δεξιό, πιο συντηρητικό». «Αν μπορούσαν κάποιοι να απεξαρτηθούν από την ταμπέλα θα ήταν πιο εύκολη η ζωή μας. Γιατί κρύβονται και φοβούνται», σημείωσε.

Για άλλη μια φορά, ο Δημήτρης Καμμένος επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη. Τον είπε ξανά πολιτικό χαφιέ. Και «αστειεύτηκε» λέγοντας πως στο συλλαλητήριο του έλεγαν να βγάλει selfie για να τη στείλουν στον… Παπαδημούλη.

«Πόσους θέλουν, να τους μαζέψουμε αλλιώς… δημοψήφισμα»

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έθεσε και θέμα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό. Μίλησε για απαξίωση της κυβέρνησης όσον αφορά στον αριθμό όσων βρέθηκαν στο συλλαλητήριο. Είπε πως ακόμη και 500.000 κόσμου να συγκεντρώθηκε, αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό 10% με 12% σε ψήφους. «Αυτό απαξιώνουν; Θέλουν να μας πουν με πόσους είναι ευχαριστημένοι να τους μαζέψουμε; Αν δεν τους αρέσει, ας πάνε σε δημοψήφισμα».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να «ακούσει» το μήνυμα. Γιατί, κατά τον Δημήτρη Καμμένο, το μήνυμα ήταν ένα: «δεν θα παραδώσουμε τον όρο Μακεδονία».

Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή λύση με τον όρο Μακεδονία. «Αν έρθει, δεν θα περάσει. Είναι δύσκολο», είπε ο Δημήτρης Καμμένος.

Όσο για τη στάση των ΑΝΕΛ; «Εμείς θα ψηφίσουμε όχι», είπε. Και εξέφρασε τη θέση πως το κόμμα δεν πρέπει να αποχωρήσει από ενδεχόμενη ψηφοφορία. «Θέλω να μείνουμε στη Βουλή και να ψηφίσουμε όχι. Όταν αποχωρείς βοηθάς να περάσει αυτό που δεν θέλεις.

Αν το κάνεις, αν είναι μια φορά δύσκολη η συγκυβέρνηση σήμερα, θα είναι 1000 πιο δύσκολη την επόμενη», είπε.

Ο Δημήτρης Καμμένος ρωτήθηκε και αν τον ενοχλεί που τον αποκαλούν ακροδεξιό. «Δεν με πειράζει, τι να κάνω; Γελάω» είπε. Και δεν απέφυγε τα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και σε αυτό το… κομμάτι.

«Ξέρω πως αυτοί που το λένε έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Εδώ μας είπαν ότι έχουμε σχέση παρά φύσιν. (σ.σ. αναφορά στους 53). Δεν ξέρω, αυτό μου κάνει λίγο σεξουαλικό πρόβλημα. Να το λύσουν. Σε σεξολόγο».

Δείτε τι είπε ο Δημήτρης Καμμένος

Ζαχαριάδης: Δεν θα έλεγες αυτά πριν έξι μήνες…

Στην ίδια εκπομπή, λίγα λεπτά μετά, καλεσμένος ήταν ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Και πριν καλά καλά του δοθεί ο λόγος, ζήτησε να απαντήσει στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Δημήτρης Καμμένος.

Κυρίως σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Παπαδημούλη. «Μπορεί σε ένα ζήτημα με τους ΑΝΕΛ να έχουμε διαφορετική άποψη. Έχουμε καλή συνεργασία. Και αυτές οι δηλώσεις είναι έξω από το κλίμα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολιτικός χαφιές ο Παπαδημούλης; Τι πράγματα είναι αυτά;» αναρωτήθηκε. Και σημείωσε ότι είναι η πολλοστή φορά που λέει κάτι τέτοιο ο Δημήτρης Καμμένος άρα δεν του… ξέφυγε.

Και στη συνέχεια «κάρφωσε» με τη σειρά του τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Και είπε πως όταν πριν από έξι μήνες ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε και τον ψήφισε.

«Τότε δεν είχε μιλήσει με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο», είπε και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Καμμένο «εξαίρεση σε μια καλή συνεργασία».

Δείτε τι είπε

Τόσκας: Απόλυτα ακριβή τα νούμερα της αστυνομίας για το συλλαλητήριο

Για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας στην Αθήνα τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παρεμβαίνοντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Επειδή έγιναν κάποια σχόλια σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, οφείλω να πω ότι τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν με βάση αυτά που όλος ο κόσμος ο οποίος κάνει συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις γύρω περιοχές ξέρε», σημείωσε ο κ. Τόσκας και εξήγησε:

«Στο Σύνταγμα η χωρητικότητα είναι 35.000 άτομα. Από εκεί και πέρα, συγκεντρώθηκαν γύρω στα 25.000 άτομα στην Αμαλίας, γύρω στα 25.000 στην Βασιλίσσης Σοφίας και υπολογίσαμε και τους γύρω δρόμους. Ο αριθμός είναι ακριβής. Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το δε βίντεο ήρθε για να επιβεβαιώσει τους αριθμούς που δόθηκαν».

Ερωτηθείς για το βίντεο από το ελικόπτερο της αστυνομίας, στο οποίο δεν φαίνεται η ημέρα και η ώρα της λήψης, ο κ. Τόσκας απάντησε: «το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 3 παρά πέντε. Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας κόσμου στο Σύνταγμα» και συμπλήρωσε εξηγώντας πως έγινε λάθος: «η ημερομηνία του βίντεο είναι 1η Ιανουαρίου, που προφανώς δεν έγινε 1η Ιανουαρίου κάποια συγκέντρωση εκεί». «Αν ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, θα έφτανε μέχρι τους Αμπελοκήπους», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Δείτε το βίντεο:

Ο Μάρδας αδειάζει ΕΛ.ΑΣ- Tόσκα.: 560.000 πολίτες πήραν μέρος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Πεντακόσιες με πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ήταν οι πολίτες που πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε το χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα όπως είπε.

Αστυνομικοί «αδειάζουν» το υπουργείο για τους «140.000» του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Αντίθετοι στις πρακτικές του υπουργείου να ανακοινώνει, για πρώτη φορά επίσημα, «κουτσουρεμένα» νούμερα για τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της Αθήνας αλλά και τις Θεσσαλονίκης είναι μάχιμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές.

Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, ο αριθμός των συμμετοχών στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που ανακοινώθηκε επισήμως, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονο παρασκήνιο συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που ανέφερε ότι το πλήθος που κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος και όλους τους γύρω δρόμους ήταν μόλις 140.000!

Μάλιστα, υψηλά ιστάμενοι αξιωματικοί που απαρτίζουν την ηγεσία του Σώματος, λένε πληροφορίες από την Κατεχάκη, ότι αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση που, όπως λένε αστυνομικοί, προκαλεί την κοινή λογική.

Την ίδια ώρα, εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό εγείρει το «περίεργο» σβήσιμο με mosaic effect, της ένδειξης πάνω αριστερά του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Και αυτό γιατί όπως φαίνεται ξεκάθαρά σε άλλο υλικό ελικοπτέρων που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ στο συγκεκριμένο σημείο που είναι σβησμένο με pixel φαίνονται η ώρες και οι ημερομηνίες που έχουν τραβηχτεί τα βίντεο.

Με απλά λόγια, η ΕΛ.ΑΣ του Τόσκα επέλεξε μια «ανορθόδοξη» τακτική για την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας καθώς το βίντεο τραβήχτηκε πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου.

Μια απλή σύγκριση των εικόνων από το ελικόπτερο με φωτογραφίες πρακτορείων και των ΜΜΕ που κάλυψαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δείχνει την πραγματικότητα.

«Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί δεν συμφωνούμε με τα νούμερα που δίνει η ηγεσία. Από τις συζητήσεις με συναδέλφους που ήταν στα μέτρα αλλά και όσα είδαμε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν 140.000. Όπως διακρίνεται από τα πλάνα του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, ο κύριος όγκος δεν είχε ακόμη συγκεντρωθεί στο σημείο. Η Αστυνομία διασφάλισε πλήρως τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, ενώ συμμετείχαν και πολλοί συνάδελφοι που διαδήλωσαν ειρηνικά για τη Μακεδονία. Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πολίτες αυτής της χώρας και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες» τονίζει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ.Υ Θεόφιλος Παπαδάκης ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ο.Α.Σ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος επισημαίνει:

«Δεν είναι αντικειμενικός μετρητής των δεδομένων η εκτίμηση ενός αξιωματικού ο οποίος είναι επικεφαλής των μέτρων. Γιατί περί εκτίμησης πρόκειται και μάλιστα πρόχειρης, η οποία βάζει τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη ο οποίος έχει κρίση και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η πραγματικότητα. Κανείς δε, δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα και με ασφάλεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων ή μέλος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ Βαγγέλης Κεφαλάς ο οποίος κάνει λόγο για πρακτικές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα επισημαίνοντας πως «είναι πραγματικά άξιο απορίας για ακόμη μία φορά, όπως και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η ευκολία με την οποία οι υπεύθυνοι των γραφείων τύπου της ΕΛ.ΑΣ δίνουν τόσο νωρίς αριθμητικά στοιχεία για τον αριθμό των συγκεντρωμένων ατόμων. Με αυτές τις εκτιμήσεις προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και οδηγούν σε δυσμενή σχόλια εις βάρος του Σώματός. Οι συνάδελφοι μας από το πρωί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατέψουν το δικαίωμα των Ελλήνων να εκφράσουν ειρηνικά την άποψη τους».

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Λανθασμένες οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για το συλλαλητήριο

Λανθασμένες οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για το  συλλαλητήριο στην Αθήνα. Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη.» δήλωσε στον FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν ευθύνεται για τα νούμερα ο απλός αστυνομικός κόσμος, αλλά οι εντολές που λαμβάνουν ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ από τον κ. Τόσκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ