Κυβέρνηση

Ανατροπή του Συλλαλητηρίου σκεπτόταν ο Α. Τσίπρας - Φοβόταν την λαοθάλασσα - Πως εμπλέκεται η Αμερικανική πρεσβεία

Σε vertigo βρίσκεται η Κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το συλλαλητήριο αλλάζει πλέον την πολιτική ατζέντα, με την Κυβέρνηση να πέφτει στην παγίδα που ίδια έστησε, μόνο που αυτή την φορά, δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού.

Από την μια έχουμε μια απίστευτη υποχωρητικότητα από την πλευρά του Ν. Κοτζιά, όπου παραδίδει το όνομα λές και πρόκειται για τσιφλίκι του. Εκανε παράπονα και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ λέγοντας πως δεν έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ετοιμάσει την κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας για μια αλλαγή ονόματος.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε πως υπάρχει προβληματισμός για το ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει κάνει αρκετά για να προετοιμάσει την κοινή της γνώμη εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση που έχει αναλάβει δημόσια την ευθύνη για το θέμα της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ. Παράλληλα σημείωσε πως το το συλλαλητήριο ήταν μια έκφραση δημοκρατικής βούλησης η οποία λαμβάνεται υπόψη, ωστόσο «δεν αλλάζει την πολιτική της κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να δηλώσει δημόσια ότι θέλει αλλαγή του ονόματος, ότι αυτό το όνομα θα είναι σύνθετο για όλες τις χρήσεις με ένα προσδιορισμό συγκεκριμένο και βγήκαμε δημόσια και είπαμε ότι σε αυτή την ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».

Το Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες φοβήθηκε στο μέγιστο βαθμό το συλλαλητήριο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδοµάδας, προσπαθούσαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο αποτροπής του συλλαλητηρίου στην Αθήαν ή, στην καλύτερη περίπτωση, αποθάρρυνσης του κόσµου να δώσει το «παρών» σε αυτό.

Στο τραπέζι των µυστικών συσκέψεων του πρωθυπουργού µε τους πιο έµπιστους συνεργάτες του έπεφταν διάφορες ιδέες, αλλά καµία εξ αυτών δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να διορθώσει τα πράγµατα.

Κανένας επικοινωνιακός αντιπερισπασµός ή άλλου είδους πολιτικό εφεύρηµα δεν µπορούσε να διορθώσει την αρχική γκάφα που είχε γίνει, όταν κατά το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει απέναντι στους διαδηλωτές, η ΕΛ.ΑΣ είχε γελοιοποιηθεί δίνοντας στοιχεία εκτός πραγµατικότητας για τη συµµετοχή των παρευρισκοµένων στη συµπρωτεύουσα και τα ΜΜΕ, ειδικά τα δηµόσια, έπαιζαν προγράµµατα… κουκουρούκου
Εν ολίγοις, µε κάτι τέτοιες εξυπνάδες η κατάσταση ξέφυγε και η «µονοθεµατική» διαµαρτυρία επί του Σκοπιανού ήταν η αφορµή να πάρει άλλα χαρακτηριστικά και διαστάσεις η διαµαρτυρία των πολιτών.

Αυτό το κατάλαβε εκ των υστέρων και ο Αλ. Τσίπρας και μάλιστα οι πληροφορίες, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ακόμη και την τελευταία στιγμή να αναζητηθούν τρόποι  προκειμένου να µη φανεί ότι είναι πρωθυπουργός σε µια κυβέρνηση µειοψηφίας, δίχως λαϊκή νοµιµοποίηση, όπως αναφέρουν τα parapolitika.

∆ιότι κανείς πλέον δεν θα «τσιµπήσει» εάν στο πλαίσιο του επικοινωνιακού αντιπερισπασµού διοχετευτούν σκάνδαλα στη δηµοσιότητα εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ή -µια άλλη ιδέα που του έριξαν οι συνεργάτες του να κάνει ανασχηµατισµό την Κυριακή το βράδυ, για να επισκιάσει την επόµενη ηµέρα του συλλαλητηρίου. Αστεία πράγµατα

Ταυτόχρονα στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για “χρυσή ευκαιρία να τελειώσουμε με τον Τσίπρα”, η οποία χάθηκε από δυνάμεις που τον προστάτευσαν. Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα απέδωσε κυρίαρχο ρόλο στην Αμερικανική πρεσβεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε αυτολεξεί: “Όχι μόνο ο Τσίπρας αλλά και άλλοι προστάτες του Τσίπρα φοβήθηκαν ότι μπορεί να ήταν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Φοβήθηκαν. Ως εκ τούτου έλαβαν τα μέτρα τους, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει πιο πολύ ορμή, πιο πολύ ψυχή, απ’ ότι τελικά έφυγε απ’ το συλλαλητήριο. Δηλαδή κάποιος αισθάνθηκε ο κόσμος ότι του κρατούσε τα γκέμια, δεν τον άφηνε να χλιμιντρίσει και να φύγει προς τα εμπρός. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία να απαλλαγούμε και να τελειώσουμε με τον Τσίπρα.

Υπήρξαν όμως δυνάμεις που προστάτευσαν και έφεραν τα πράγματα εκεί που ήθελαν. Επιπλέον αυτοί οι ίδιοι προστάτες του Τσιπρισμού αλλά και ο Τσίπρας, ο οποίος μπορεί να έχει του κόσμου τα μειονεκτήματα αλλά βλαξ δεν είναι, αντελήφθη ότι δεν πρέπει να ανοίξει μύτη, δεν πρέπει να πέσει χαστούκι…

Μεγάλο ρόλο έπαιξε η πρεσβεία των Αμερικανών στο συλλαλητήριο, έβαλαν τους δικούς τους, καπέλωσαν την ιστορία και κράτησαν πολύ χαμηλά το θερμόμετρο.

Έκανα ρεπορτάζ όλη τη νύχτα και διαπίστωσα ότι υπήρχε ανοιχτή γραμμή με την πρεσβεία, για το οτιδήποτε, για το ότι θέλει να ανέβει ο τάδε επάνω, τί να κάνουμε. Επομένως από εκεί και πέρα νοθεύτηκε η οργανωτική επιτροπή, αλλά ο κόσμος όμως ο οποίος δεν τα ήξερε αυτά είχε τα αγνά αισθήματα του Έλληνα πατριώτη, του πάμε σήμερα να καθαρίσουμε τον Τσίπρα. Δυστυχώς όμως έχω την αίσθηση ότι τον έλεγχο τον είχε πάλι η Αμερικανική πρεσβεία”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xf_FWUDXfYs

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στο συλλαλητήριο δήλωσε ότι εμπιστεύεται το στρατό

Ταυτόχρονα, εγεφαλικά έχεουν υποστεί το σύστημα, καθώς ο Ελληνικός λαός εμπιστεύεται πλέον μόνο τον Στρατό και την Εκκλησία μας!

Η αποκαλυπτική έρευνα που έγινε στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο δείχενι ξεκάθαρα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, εμπιστεύεται περισσότερο τον στρατό και την εκκλησία. Το γεγονός αυτό των μετρήσεων ανησύχησε την κυβέρνηση η οποία αν και προσπαθεί να μειώσει τη ν δυναμική του συλλαλητηρίου πήρε τις απαντήσεις της

Τ’ αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό προκαλούν ενδιαφέρον εάν συγκριθούν με αυτά της αντίστοιχης έρευνας για τους Αγανακτισμένους της πλατείας το 2011.

Στην πολιτική τους τοποθέτησή η πλειοψηφία των συμετασχόντων βρίσκεται κατά 54% προς τα δεξιά της κλίμακας αριστερά-δεξιά (στους Αγανακτισμένους 13%), το 21% στο κέντρο (26% στους Αγανακτισμένους), το 15% προς τα αριστερά (45% στους Αγανακτισμένους) ενώ 10% δεν απάντησε (16% στους Αγανακτισμένους).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση των ερωτηθέντων για τι ψήφισαν στο Δημοψήφισμα του 2015. Το 52% απαντά ότι ψήφισε «όχι» και μόλις το 24% «ναι».

Μάλιστα οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής το θεωρούν ως μια ειρηνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά 65% και ως κινητοποίηση ανατροπής του συστήματος κατά 29%, ενώ αντίστοιχα το 2011 τα ποσοστά παρουσιάζονται τελείως διαφορετικά καθώς είναι αντίστοιχα 49% και 46%.

Για τον ποιό Θεσμό εμπιστεύονται περισσότερο, ο στρατός έχει την τιμητική του καθώς κυριαρχεί με 64% των ερωτωμένων να απαντούν «πολύ ή αρκετά», η Εκκλησία έχει την εμπιστοσύνη του 55%, ενώ το Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται πολύ χαμηλά στην εκτίμησή τους με τις αρνητικές απαντήσεις να είναι αντίστοιχα 85% και 93%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ