Κόσμος

Οι Τούρκοι ασκούνται σε σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με όπλο μακρού πλήγματος και βοήθεια από χώρα-έκπληξη!

ΜΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑ 100 ΧΛΜ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ

Μοτσάκος, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ

Τούρκοι επιτελείς αναζητούν στην Ν.Κορέα γνώσεις και χώρο εκπαίδευσης για πιλότους της τουρκικής αεροπορίας πάνω στην εξελιγμένη τουρκική  βόμβα (MB) εναντίων βάσεων ραντάρ και ισχυρά κατασκευασμένων υποστέγων «εχθρικών» αεροσκαφών. Οι Τούρκοι ψάχνουν να δοκιμάσουν όπλα και σενάρια άκρως ρεαλιστικά σε μια προσομοίωση εναντίον της ελληνικής ΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νότια Κορέα ασκείται τακτικά σε παρόμοια σενάρια καταστροφής της υποστέγων της Βόρειας Κορέας.

Ο Νοτιοκορεάτης Α/ΓΕΑ,  θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία για να προωθήσει την αμοιβαία αμυντική συνεργασία και να στηρίξει τις εξαγωγές όπλων της Σεούλ.

Στην Άγκυρα ο ίδιος θα συζητήσει το επείγον τουρκικό αίτημα για εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στην Ν.Κορέα.

Στην ατζέντα του είναι επίσης η προώθηση του αεροσκάφους T-50 Golden Eagle, το οποίο  είναι ένα εκπαιδευτικό, ελαφρύ μαχητικό, το οποίο εξελίχθηκε απο την KAI και την Lockheed Martin, έχει μέγιστη ταχύτητα 1100 μιλίων ανά ώρα σε ύψος 10000 ποδών, και εμβέλεια μεγαλύτερη των 1000 μιλίων.

Στον οπλισμό του περιλαμβάνεται ένα πυροβόλο των 20 χιλιοστών και μία σειρά βομβών και πυραύλων.

https://youtu.be/MZ_SePxPz-s?t=53

Οι δύο χώρες διατηρούν εδώ και καιρό στρατιωτική συνεργασία και πολλοί εκτιμούν ότι η Ν.Κορέα θα βοηθήσει την Τουρκία στην κατασκευή του κινητήρα  του νέου αεροσκάφους της TFX , το οποίο είναι ακόμη στα σκαριά .

Ο Νοτιοκορεάτης πτέραρχος θα συναντηθεί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΔ στρατηγό  Χούλουσι Ακάρ, το Α/ΓΕΣ, και τον Α/ΓΕΑ .

Πρόκειται στην ουσία για ένα πραγματικό οργασμό εξοπλισμών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με το ένα πρόγραμμα πίσω από το άλλο για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της σύμφωνα με Τούρκους ειδικούς αναλυτές ενόψει νέων προκλήσεων στην περιοχή.  

Η νέα τουρκική  βόμβα (MB) εναντίον βάσεων ραντάρ και ισχυρά κατασκευασμένων υποστέγων «εχθρικών»  αεροσκαφών θα εξοπλίζει σε μερικούς μήνες τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.   

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια απόκτησης ειδικού εξοπλισμού μετά τους πυραύλους SOM B1 με εμβέλεια 250 χλμ, που ήδη εξοπλίζουν τα τουρκικά μαχητικά, σε μια καταφανέστατη προσπάθεια προετοιμασίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για …μελλοντικές πολεμικές  επιχειρήσεις.  

Η νέα βόμβα  αναμένεται να εισέλθει φέτος στον κατάλογο των οπλικών συστημάτων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, και σύμφωνα με τον τύπο της χώρας «δίνει ήδη φόβο στον εχθρό».

https://youtu.be/8PYVWmE_8C4?t=9

Η μικροσκοπική βόμβα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του Κιτ καθοδήγησης ακριβείας ενώ παρέχει μεγάλη  ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις με τα ειδικά πτερύγια που διαθέτει .

Η αποτελεσματική εμβέλεια της μικροσκοπικής βόμβας που φτάνει στο στόχο χωρίς να συνδέεται με ειδικό εναέριο σύστημα ανέρχεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ένα αεροσκάφος φέρεται να δύναται  να μεταφέρει  8 βόμβες αυτού του τύπου των 110  χιλιόγραμμων , το μέγεθος των οποίων είναι πολύ μικρότερο από τις άλλες βόμβες.

Με την  συγκεκριμένη βόμβα η τουρκική αεροπορία αποκτά ένα ισχυρότατο όπλο κατά των αποκαλούμενων ειδικών στόχων .

Η βόμβα ΜΒ, εξουδετερώνει στόχους όπως  βάσεις ραντάρ σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να διεισδύσει σε «οπλισμένο» σκυρόδεμα  υπόστεγων που φιλοξενούν μαχητικά αεροσκάφη  και στην συνέχεια να εκραγεί στο εσωτερικό .

Την βόμβα κατασκεύασε η γνωστή εταιρεία  ASELSAN MB και αποτελεί αντιγραφή της αντίστοιχης αμερικανικής βόμβας.

Γιατί τώρα οι  Τούρκοι εξοπλίζουν μανιωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τα αεροσκάφη τους  με συστήματα « πέραν του οπτικού ορίζοντα»;

https://youtu.be/JVUGC2upezg?t=2

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα η ελληνική πολεμική αεροπορία συμμετείχε στο Top Gun του δυτικού ημισφαιρίου  ,  την περιβόητη αεροπορική άσκηση Blue Flag στο Ισραήλ , στην οποία οι Τούρκοι δεν συμμετείχαν , ενώ συμμετείχαν πλην  Κίνας και Ρωσίας οι καλύτεροι πιλότοι στον κόσμο.

Το γεγονός ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προσκαλεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ελληνική αεροπορία «λέει» πάρα πολλά στον κόσμο των αεροπορικών δυνάμεων του πλανήτη.

Οι ασκήσεις που διεξήχθησαν ήταν άκρως απαιτητικές από πιλότους των  καλύτερων  αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου σε αποστολές που προσομοίασαν  πραγματικές  αεροπορικές εμπλοκές κάτω από τρομερά δύσκολες  συνθήκες ηλεκτρονικών αντιμέτρων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Εκεί λοιπόν πιστοποιήθηκε από ισραηλινούς,  Αμερικανούς  και λοιπούς ότι..«σε 48 ώρες, η Ελληνική πολεμική αεροπορία θα γονάτιζε  την αντίστοιχη Τουρκική πολεμική αεροπορία σε πιθανή περίπτωση πολεμικής εμπλοκής κάποια στιγμή ειδικά στο Αιγαίο».

Αυτό είναι γνωστό στην τουρκική στρατιωτική  ηγεσία που ενδεχομένως να επιθυμεί  να «κτυπήσει» σε πιθανή μελλοντική πολεμική εμπλοκή…από απόσταση για ευνόητους λόγους.

https://youtu.be/5hSwUdbf8pA

https://youtu.be/BAUgiGkAOmE?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...