Βαλκάνια

O Πρόεδρος της Αλβανίας σε διαφιλονικούμενη περιοχή με «Μακεδονική» και Βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία (βίντεο)


Πολιτική θέση-και μάλιστα στο πιο επίσημο επίπεδο-φαίνεται να πήρε ο Αλβανός πρόεδρος Ίλιρ Μέτα στον ανταγωνισμό μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων ποιός θα υιοθετήσει την σλαβόφωνη αλβανική μειονότητα στον ορεινό όγκο Golo Brdo που συνορεύει με την ΠΓΔΜ καθώς και με την Μικρή Πρέσπα.

Πρόκειται για μια περιοχή που πρόσφατα αθόρυβα αλλά σταθερά προσπαθεί να προσεταιριστεί η Βουλγαρία ονομάζοντάς την βουλγαρική μειονότητα προκαλώντας τις αντιδράσεις του σκοπιανού VMRO αλλά και του «μακεδονικού» επιμελητηρίου στα Τίρανα.

Κατά την επίσκεψή του ο Μέτα χαρακτήρισε την «μακεδονική» μειονότητα ως θησαυρό για την Αλβανία, «Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσετε την εθνική σας ταυτότητα, και η «μακεδονική» μειονότητα θα είναι στην προσοχή μου» δήλωσε ο Μέτα ενώ συμβολικά χόρεψε «μακεδονίτικούς» χορούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...