Πατριαρχεία

To No2 της ρωσικής εκκλησίας απαντάει...στον ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφή η άποψη ότι ένα άτομο μπορεί να επιλέξει το φύλο του ακόμα και στην παιδική του ηλικία

Η πολιτική των δύο φύλων στη Δυτική Ευρώπη είναι «μια τεράστια τραγωδία και οι επόμενες γενιές θα δουν τις επιπτώσεις της», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και ουσιαστικά το Νο2 της ρωσικής εκκλησίας μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya24 και η απάντησή του θα μπορούσε να αποτέλεσει πυξίδα για τους ψευτοπροοδευτικούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αρέσκεται να υπερασπίζεται τα δήθεν δικαιώματα των σεξουλαικών μειονοτήτων και πρόσφατα μας σέρβιρε και νόμο για την αλλαγή φύλου από τα 15!

Ο ίδιος ο Ρώσος Ιεράρχης λοιπόν δήλωσε: «Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σήμερα επιβάλλονται από την ίδια ιδεολογία που έχει ήδη καταστρέψει πολλές οικογένειες, την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι ένα άτομο μπορεί να επιλέξει το φύλο του ακόμα και στην παιδική του ηλικία, ότι ένα άτομο μπορεί να καθορίσει ποιοι θα είναι οι σύντροφοί τους στο μέλλον - του ίδιου φύλου ή όχι.»

Καυστικός ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε πως «Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου βασίζονται σε ψέματα και εξαπάτηση» και πρόσθεσε: «Τα ψέματα εισάγονται μέσω της ιδεολογίας, η οποία με τη σειρά της έρχεται μέσω της σχολικής εκπαίδευσης. Είναι μια τεράστια τραγωδία της σύγχρονης Δυτικής Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Ίσως, μόνο οι επόμενες γενιές θα καταλάβουν το πεδίο της τραγωδίας ».

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων συνέχισε: «Σημαίνει ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου μπορούν να εναλλάσσονται. Ας υποθέσουμε ότι ένας άνδρας θα μοιάζει με γυναίκα. Ωστόσο, ένας τέτοιος άνδρας δεν μπορεί να απκτήσει μωρό και ποτέ δεν θα γίνει πραγματική γυναίκα ».

Είπε ακόμη ότι η Εκκλησία «θα εμφανίζεται πάντοτε ενάντια σε αυτά τα ψέματα και την εξαπάτηση», προσθέτοντας: «Ότι είναι μια ψυχική διαταραχή, ότι μπορεί να διορθωθεί και να θεραπευτεί, παρουσιάζεται ως κανόνας και οι άνθρωποι αναγκάζονται να παραμορφωθούν. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι άνθρωποι έρχονται στα καλά τους. Όταν έχουν υποστεί πιο σκληρές επεμβάσεις, αλλάζοντας το φύλο ή αλλάζοντας το χρώμα του δέρματος. Στη συνέχεια, συνειδητοποιούν ότι έχουν απλώς εξαπατηθεί αλλά τίποτα δεν μπορεί να επιδιορθωθεί ».

Μύγα στο σπαθί τους δεν σηκώνουν οι Ρώσοι για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις

Την στιγμή που στην πατρίδας μας μάς βομβαρδίζουν με τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και μας επιβάλλουν το ανώμαλο για ομαλό, με σύμφωνα συμβίωσης, εκτρώσεις, αλλαγές φύλου κλπ, στην ομόδοξη Ρωσία τα πράγματα έχουν λάβει την αντίθετη στροφή.

Το ποσοστό των Ρώσων που καταδικάζουν τις σεξουαλικές σχέσεις των παντρεμένων ατόμων εκτός γάμου αυξήθηκε από 50% το 1998 στο 68% και όσοι καταδικάζουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις από 68% σε 81%, σύμφωνα με έρευνα του Levada Center.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό εκείνων που δεν εγκρίνουν τις αμβλώσεις (ακόμα και αν προκαλούνται από χαμηλά εισοδήματα) έχει αυξηθεί από 12% σε 35%.

"Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 2008 οι νέοι άνδρες ηλικίας 18 έως 30 ετών σε επίπεδο ομοφοβίας διέφεραν σημαντικά από τους ώριμους άντρες ηλικίας άνω των 31 ετών (η διαφορά" απόλυτης υποστήριξης "μεταξύ αυτών έφτανε το 17%), σήμερα δεν υπάρχει καμία διαφορά, ενώ για τις γυναίκες η διαφορά ήταν 12%, και επίσης σήμερα δεν υπάρχει τέτοια διαφορά ", ανέφερε το Κέντρο Levada.

Οι ειδικοί επεσήμαναν επίσης την τάση για αυξανόμενες συντηρητικές αξιολογήσεις στα θέματα των αμβλώσεων που προκαλούνται από οικονομικά προβλήματα. Παλιότερα μια στις 5 γυναίκες ήταν ενάντια σε μια τέτοια έκτρωση, σήμερα μια στις τρεις δεν την εγκρίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ