Σκοπιανό

Συμβαίνει τώρα: Συνάντηση Ζάεφ-Σόρος για ένταξη στο ΝΑΤΟ - Ο Α.Τσίπρας κατεβάζει ρολά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης

Δήλωση βόμβα κάνει το γύρo των Σκοπίων αυτή τη στιγμή καθώς οι Σκοπιανοί διαρρέουν πως ο Α.Τσίπρας έχει συμφωνήσει να "κατεβάσει ρολά" στο νυν αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και ως ένδειξη φιλίας,όπως αναφέρουν να ξαναλειτουργήσει με νέο όνομα!

Σύμφωνα λοιπόν με τους Σκοπιανούς, η "ταμπέλα" με το όνομα «Μακεδονία» θα κατέβει!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντάται αυτή τη στιγμή με τον αρχηγό της ΝΤΠ, Τζορτζ Σόρος, στο Νταβός όπου τον ενημερώνει για την πορεία των εξελίξεων (κεντρική φωτογραφία άρθρου)!

Ισχύει η πληροφορία που μεταφέρουν οι Σκοπιανοί;

Πιθανότατα ναι και αυτό γιατί όπως αναφέρουν, έχουν τεθεί επί τάπητος μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναθέρμανσης των δύο πλευρών.

Αλλωστε πριν λίγο ο Α.Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα:

«Ηρθα να σας ενημερώσω ότι προσπαθούμε να λύσουμε θέματα που μας βαραίνουν εδώ και χρόνια. Και που αν δεν επιδιώξουμε τη λύση τους ενδεχομένως να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με πολύ πιο δύσκολο τρόπο.»

Η μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" έρχεται ως αντιστάθμισμα στην αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού από "Μέγας Αλέξανδρος" σε "Φιλίας".

Επειτα ακολούθησε η ένταξη των Σκοπίων στην Πρωτοβουλία Αδριατικής –Ιονίου για τη συνεργασία και το άνοιγμα της διέλευσης των συνόρων στην Πρέσπα.

Οντως, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει στο άρθρο του Έτοιμη να ανοίξει και τη διασυνοριακή διάβαση των Πρεσπών με τα Σκόπια , πως η Κυβέρνηση ετοιμάζει και το άνοιγμα της διασυνοριακής διάβασης των Πρεσπών!

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε μάλιστα διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την απρόσκοπτη πρόσβαση στη διάβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη λίμνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Για την ιστορία να σημειωθεί πώς τη συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες, χρησιμοποιούσε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Μάρκος Βαφειάδης για να μπαινοβγαίνει στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο στον εμφύλιο πόλεμο.

Η σύσκεψη είχε γίνει υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, της υφυπουργού Οικονομίας Αικατερίνης Παπανάτσιου, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς και εκπροσώπων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υποδομών & Μεταφορών, με αντικείμενο την προετοιμασία για το άνοιγμα της διασυνοριακής διάβασης των Πρεσπών.

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην απαραίτητη προετοιμασία για την εξασφάλιση της λιμναίας και χερσαίας πρόσβασης στη διάβαση των Πρεσπών.

Προς τούτο θα απαιτηθεί η κατασκευή δρόμου, καθώς και κτιριακών υποδομών που θα φιλοξενούν τελωνείο και εγκατάσταση διαβατηριακού ελέγχου. Συμφωνήθηκε να προωθηθεί η διαδικασία ανάθεσης των απαραίτητων συναφών μελετών.

Ως προς την χρηματοδότηση, θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν πόροι του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας-πΓΔΜ.

Εκτιμήθηκε ότι η γραφειοκρατική διαδικασία και η κατασκευή νέων υποδομών θα πάρει χρόνο, γι’ αυτό προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο η διασυνοριακή διάβαση, αποφασίστηκε:

η βελτίωση των εγκαταστάσεων υφιστάμενου φυλακίου που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του τελωνείου και η βελτίωση της οδικής σύνδεσης υφιστάμενου δρόμου. Αυτή βεβαίως, είναι η προσωρινή λύση. Η μόνιμη λύση είναι να γίνει καινούργιο κτήριο με τελωνείο και διαβατηριακό έλεγχο, διασυνοριακός δρόμος σύνδεσης και οδική σύνδεση του οικισμού Λαιμού με τα σύνορα, μήκους 4 χιλιομέτρων.

Συνάντηση Ζάεφ-Ζόρος - Τι αναφέρουν οι Σκοπιανοί

«Στο πλαίσιο της εντατικής ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον φιλάνθρωπο και χρηματοδότη Τζορτζ Σόρος, ιδρυτή του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας και τον Αλέξανδρο Σόρος (υιό του) αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου»

Η ιδέα μιας Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society) παραμένει εξίσου πυλώνας στον οποίο χτίζεται το νέο πρόσωπο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μαζί με τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και με τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση" τονίσθηκε στη συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος.

Καταλάβαμε όλοι που πάει το θέμα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...