Ένοπλες Συρράξεις

Τι έρχεται; Το ΝΑΤΟ αναβαθμίζει εσπευσμένα όλους τους δορυφορικούς σταθμούς ελέγχου UHF SATCOM - Προάγγελος πολεμικών επιχειρήσεων...

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Έρχονται πολεμικά γεγονότα από την απαρχή του 2018, σύμφωνα με τις προετοιμασίες των νατοϊκών συστημάτων  σε ολόκληρο τον κόσμο ως προάγγελο πολεμικών επιχειρήσεων ...κατά της Β.Κορέας...ενδεχομένως. 

Το ΝΑΤΟ έχει αναθέσει στη γνωστή εταιρεία ViaSat σύμβαση για την εσπευσμένη αναβάθμιση όλων των σταθμών ελέγχου δορυφορικής επικοινωνίας (SATCOM) σε όλο τον κόσμο  , ώστε να συμμορφωθεί  με τη βασική γραμμή ολοκληρωμένων κυματομορφών (IW), ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία.

Η αναβάθμιση όμως θα προσδώσει στο ΝΑΤΟ βελτιωμένη διαλειτουργικότητα επικοινωνίας, επεκτασιμότητα και ευελιξία σε νέες πλατφόρμες μάχης   ειδικά της επόμενης γενιάς για την ενίσχυση της επίγνωσης κατάστασης σε ολόκληρο τον χώρο μάχης στον πλανήτη .

Το ΝΑΤΟ αναβαθμίζει ολόκληρο το παλαιό δίκτυο επικοινωνιών στα  UHF με  οπτική ολοκληρωμένη πλατφόρμα προγραμματισμού και διαχείρισης δικτύων της SATCOM, με ένα λογισμικό που σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει ταυτόχρονα  (DAMA) 25 kHz ενσωματώνοντας και την επόμενη γενιά δικτύων IW και υπηρεσίες.

Η πλατφόρμα VISION παρέχει στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ικανότητες εικόνας και σήματος σε πραγματικό χρόνο για την αναδιάρθρωση των δορυφορικών δικτύων UHF ώστε να ανταποκρίνονται σε νέα προφίλ αποστολής σε κατάσταση πτήσης.

Ο "πραγματικός χρόνος" για εικόνες και "δεδομένα"  αποτελεί απαίτηση όλων των ανώτατων στρατιωτικών ηγεσιών για την ορθή λήψη αποφάσεων σε περίπτωση πολεμικής κρίσης.  

Το νέο σύστημα θα παρέχει  τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας μεταξύ των πλατφορμών DAMA και IW, ενώ το ΝΑΤΟ θα  διπλασιάσει την αποτελεσματικότητά του χωρίς πρόσθετες επενδύσεις στο διαστημικό τμήμα . Αυτή η βελτιστοποίηση διπλασιάζει τον αριθμό των χρηστών, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε αξιόπιστες και ανθεκτικές επικοινωνίες φωνής και δεδομένων.

Η πλατφόρμα Viasat VISION παρέχει μια μοναδική φιλική προς το χρήστη επαφή διαχείρισης δικτύου για υπηρεσίες DAMA και IW. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα τοπικής ή εξ αποστάσεως διαχείρισης και ελέγχου των δικτύων επίγειων σταθμών, της κατάστασης της οθόνης και της απόδοσης του συστήματος,  καταστάσεων συμβάντων / συναγερμών παρακολούθησης , προσθήκης / αφαίρεσης υπηρεσιών κατά την πιθανή αλλαγή των πολεμικών αποστολών.

Για να το κάνουμε «λιανά» σε όσους δεν το κατανοούν , το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται μαζί με την αποστολή νέων δυνάμεων στην Ευρώπη, την άδεια των Βρυξελλών για μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στην ΕΕ « χωρίς εθνική άδεια», και την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Μ.Θάλασσα, για ..πιθανές μελλοντικές  επιχειρήσεις κατά Ρωσίας- Κίνας ενώ θα κονιορτοποιεί με πυραύλους την ίδια στιγμή  την Β.Κορέα και το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν .

Υπενθυμίζουμε ότι ο  ειδικός αναλυτής και συγγραφέας James Rickards, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει επαφές με πληροφορίες ανωτάτους  Αμερικανούς αξιωματούχους, δηλώνει ότι  ο διευθυντής της CIA του είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα εντός 12 εβδομάδων.

Ο Rickards, συγγραφέας του  βιβλίου The Road To Ruin: Το μυστικό σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ (Global Elites) για την επόμενη οικονομική κρίση, δηλώνει  ότι συμμετείχε σε ιδιωτική συνάντηση στην Ουάσιγκτον, όπου ο επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο είπε σε μια μικρή ομάδα think tank ότι η σύγκρουση είναι πλέον αναπόφευκτη…και θέμα μερικών εβδομάδων.

«Το πιο σημαντικό οικονομικό και γεωπολιτικό ζήτημα στον κόσμο σήμερα είναι ένας πόλεμος που έρχεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, πιθανώς τις επόμενες δώδεκα εβδομάδες», γράφει ο Rickards.

Όλα λοιπόν συγκλίνουν ότι ετοιμαζόμαστε για πόλεμο στην Β.Κορέα μ επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη .  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...