Περιβάλλον

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στον Βόλο μέσα στη νύχτα και μετασεισμός (εικόνες)

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:57 τα ξημερώματα της Παρασκευής, 19.01.2018, μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Στα 4,2 Ρίχτερ το μέγεθος της σεισμικής δόνησης σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός στον χάρτη

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού με βάση την ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού με βάση την ενημέρωση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου σεισμός

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Και μετασεισμός!

Όπως προαναφέραμε, ο σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:57 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μόλις 11 λεπτά αργότερα, ωστόσο, και συγκεκριμένα στις 02:08 τα ξημερώματα, ακολούθησε και μετασεισμός!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είχε επίσης εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα και όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη, σημειώθηκε αρκετά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που προηγήθηκε χρονικά.

Δείτε τον χάρτη 

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό της Αττικής

Σημειώνεται εδώ πως ο σεισμός στον Βόλο σημειώθηκε μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 15.01.2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...