Κόσμος

Πράσινο φως για έναρξη επιχειρήσεων έδωσε ο Ερντογάν - Πυρ κατά Βούληση από Κούρδους - 400 αμερικανικά ΤΟΜΑ αναμένουν την τουρκική δύναμη


Πριν λίγο συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την παρουσία του Ερντογάν,  για να δώσει το «πράσινο φως» για επίθεση στην Αφρίν κατά των Κούρδων ενώ στην Ιεράπολη έχουν συγκεντρωθεί 400 αμερικανικά ΤΟΜΑ  , πανέτοιμα μαζί με χιλιάδες Κούρδους για να «προϋπαντήσουν» καταλλήλως τους Τούρκους στρατιώτες. Στην εικόνα παρακάτω, πως σχεδιάζουν να επιτεθούν οι Τούρκοι στην Αφρίν.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της με επιπλέον άρματα μάχης Leo και Sabra και οι Κούρδοι να χτυπούν στο εσωτερικό της χώρας.

Στην Άγκυρα, οι αναλυτές εστιάζουν σε δυο σημεία του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρώτον, η Άγκυρα για μια ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ασκεί δριμύτατη κριτική στις ΗΠΑ.

Δεύτερον, η Τουρκία τονίζει ότι πλέον είναι έτοιμη για την εισβολή στην Εφρίν.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συγκλήθηκε σήμερα για να αποφασίσει την στρατιωτική επίθεση στην περιοχή Afrin στην βόρεια Συρία, εναντίον των Μονάδων Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG), ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν παντοιοτρόπως δημιουργώντας μια δύναμη  30.000 εξοπλισμένων μαχητών .

Το Συμβούλιο απαρτίζεται από όλα τα μέλη του υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τη συμμετοχή των ανώτερων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων.

Η έκτακτη συνάντηση υλοποιείται αφού ο Ερντογάν επανειλημμένα υποσχέθηκε στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία για να «κάψει τις «φωλιές τρομοκρατίας», των Κούρδων του YPG.

«Πέρα από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, με απώτερο στόχο την ασφαλή ζωής αλλά και περιουσία των πολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής, σε πρώτη φάση, υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την εξουδετέρωση των απειλών που στρέφονται από τα δυτικά εδάφη της Συρίας (προς τα εδάφη της Τουρκίας)».

Με αυτά τα λόγια, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας παρουσίασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία και συγκεκριμένα στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Το γραπτό ανακοινωθέν του συμβουλίου που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην δημοσιότητα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας «επισημάνθηκε ότι η Τουρκία, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της που προέρχονται από οργανώσεις που συμμετάσχει και τις διεθνείς συμβάσεις που συμπεριλαμβάνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Η Τουρκία αναμένει την ίδια υπεύθυνη στάση και από τους συμμάχους της».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας άσκησε κριτική στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι «σε μια περίοδο που υπάρχουν ξεκάθαρες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της Τουρκίας, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ, μια συμμαχική χώρα, δεν λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια μας και ανακηρύσσει ως συνεταίρους τους τρομοκράτες. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί λύπη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπογράμμισε ότι πρέπει να παρθούν μια ώρα νωρίτερα πίσω τα όπλα και τα πολεμοφόδια που δόθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG, εφόσον έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος».

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των Κούρδων  PYD / PKK συγκεντρώνουν δυνάμεις στην πόλη  Münbic προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χερσαία επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Αφρίν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου και  αξιόπιστες τοπικές πηγές στην Münbic, οι Κούρδοι φέρονται να έχουν συγκεντρώσει 400 τροχοφόρα οχήματα μάχης και μαζί με ΤΟΜΑ να έχουν συγκεντρωθεί  στο δυτικό τμήμα του ποταμού Ευφράτη.

Πρόκειται για περίπου 400 θωρακισμένα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία στάθμευσαν στο κέντρο της πόλης .

Οι Κούρδοι επίσης ετοιμάζουν και μια  δεύτερη γραμμή άμυνας στην περιοχή Silo, νότια της πόλης Münbic.

Η περιοχή  Silo είναι η γραμμή που αποτελεί το όριο μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος Bashar Assad, και θεωρείται ότι ενδεχομένως ο συριακός στρατός  να αποστείλει ενισχύσεις και αυτός κοντά στην  Afrin.

Οι Κούρδοι εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους θα προκαλέσουν «κόλαση» στα τουρκικά άρματα  στη Συρία δείχνοντας πώς δεν πρόκειται να παραδοθούν και μία εισβολή στα εδάφη που ελέγχουν θα μετατραπεί σε εκατόμβη νεκρών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ερντογάν.

Το κυριότερο οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Συρία, έχουν το ηθικό πλεονέκτημα με το μέρος τους , καθώς και την αμέριστη συμπαράσταη των αμερικανικών δυνάμεων.

Ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων και ρουκετών έχει προωθηθεί στην περιοχή από τους κουρδικές  πολιτοφυλακές σε  οικισμούς στην περιοχή και σε πιθανή τουρκική επίθεση θα  προκαλέσει μεγάλη υλική ζημιά.

Ο Ερντογάν φέρεται να  έχει χάσει το μέτρο εντελώς  και αυτό θα προκαλέσει πιθανή ανάφλεξη σε ένα μεγάλο τόξο από την  Συρία μέχρι το Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι κουρδικές επιθέσεις μέσα στη ΝΑ Τουρκία

Δείτε Βίντεο
https://twitter.com/Acemal71/status/953699358838607873?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/agirecudi/status/952880495406305280?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/953624615678595072?ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://www.youtube.com/watch?v=jKu0X8VxfCo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...