Κυβέρνηση

Ο Τσίπρας σκάβει στο Μουσείο Ολοκαυτώματος - Πήρε το… φτυάρι και φύτεψε δέντρο [βίντεο]

Για τη σημασία που έχει το Μουσείο Ολοκαυτώματος προκειμένου να υπενθυμίζεται σε όλους μας τα δεινά του φασισμού μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην τελετή για τη θεμελίωση του έργου ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε το γερμανικό δημόσιο «η συνεισφορά του οποίου έχει και συμβολική σημασία», το ίδρυμα Νιάρχος αλλά και τους διάφορους δωρητές.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρουβέν Ρίβλιν, έσκαψαν συμβολικά το χώμα και φύτεψε ο καθένας από μία ελιά. Στο Μουσείο θα φυτευθούν δέντρα σε μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4wwy8_NTf4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...