Περιβάλλον

Ο Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Αττική - Γιατί ήταν έντονη η βοή (βίντεο)


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού στην περιοχή της Αττικής.

Αναφορικά με την ακολουθία των σεισμών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από την αρχή του έτους είπε ότι είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάτι στην περιοχή που να ανησυχεί τους ειδικούς.

"Η σεισμική ακολουθία έχει τους δικούς της ρυθμούς, τη δική της ζωή. Μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα, έναν μήνα έως και έναν χρόνο" είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την βοή που συνόδευσε τον σεισμό, είπε ότι ήταν φυσιολογική, εξηγώντας ότι ένα τμήμα της ενέργειας που εκλύεται μεταφέρεται ως βοή στους πολίτες, που συχνά τρομοκρατούνται περισσότερο από αυτήν, παρά από την ίδια την δόνηση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...