Κόσμος

Ο Κιμ το πάτησε και βομβάρδισε...τη χώρα του

Τον Απρίλιο η Πιονγκγιανγκ εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς ο οποίος έπεσε σχεδόν αμέσως μετά από την εκτόξευση του χτυπώντας την πόλη Τοκσον, η οποία βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού The Diplomat. 

Η αποτυχία του πυραύλου έγινε γνωστή από την πρώτη στιγμή αλλά μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε ότι ο πύραυλος προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή. Ο πύραυλος ταξίδεψε περίπου 39 χιλιόμετρο πριν πέσει σε ένα συγκρότημα βιομηχανικών και αγροτικών εγκαταστάσεων.

Λογικά ακολούθησε ισχυρή έκρηξη στο συγκρότημα που βρίσκεται κοντά σε οικιστικά και εμπορικά κτήρια, αλλά δεν έχει γίνει δυνατό να καθοριστεί το αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Diplomat.

Η απειλή μια σύρραξης στη χερσόνησο της Κορέας κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα της προηγούμενης χρονιας, όμως πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ατυχήματος είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...