Κυβέρνηση

Ο Α.Τσίπρας βλέπει τα δύσκολα και μετά την Μεγαλοοικονόμου ρίχνει «δίχτυα» να πιάσει ανεξάρτητους βουλευτές

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στο πολιτικό σκηνικό και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές εντάσσονται σε… στρατόπεδα, παίρνοντας «θέση μάχης», αφού η τελική διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του Προγράμματος δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός, υποδέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου την προσφάτως ενταχθείσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Ενδιαφέρον ,ωστόσο, είχε το μήνυμα που επέλεξε να στείλει ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κλείνει το μάτι και σε άλλους βουλευτές, αφού όπως τονίζει είναι θετικό  που άνθρωποι κεντρώοι, του πολιτικού κέντρου, στρατεύονται στη μάχη για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου προσδοκούν και περαιτέρω διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής τους δύναμης το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών και όχι μόνο.

Αρκετοί είναι στην κυβέρνηση αυτοί που σχολιάζουν αμφότερες τις ηχηρές και αδικαιολόγητες- ομολογουμένως- απουσίες των κκ Δανέλλη και Μεγαλομύστακα από την πρόσφατη ψηφοφορία. Ο κύριος Μεγαλομύστακας μάλιστα -προφανώς πιεσμένος από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων- υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν οδέυει προς ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον κύριο Δανέλλη, το προσεχές διάστημα θα δείξει αν θα υπάρξουν βήματα προσέγγισης με το Μαξίμου.

Ενώ δεν περνάει απαρατήρητο ότι αμφότεροι κράτησαν διαφορετική προσέγγιση ως προς την κεντρική γραμμή των κομμάτων τους κατά της κυβέρνησης.

Με φόντο τα παραπάνω, συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αναμένεται να ανοίξει διάπλατα η βεντάλια για όλα τα κομβικά ζητήματα, με αιχμή το ονοματολογικό των Σκοπίων αλλά και το πολιτικό σχέδιο για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...