ΗΠΑ

Μπιλ Κλίντον: Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ, να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση να αποφυλακιστούν δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που κρατούνται από τις αρχές της Μιανμάρ.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι κρίσιμη για μια ελεύθερη κοινωνία—η φυλάκιση δημοσιογράφων οπουδήποτε στον κόσμο είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι του Ρόιτερς που κρατούνται στη Μιανμάρ πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως», ανέφερε ο Κλίντον σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Μιανμάρ κατηγορεί τους δύο δημοσιογράφους του Ρόιτερς, τον Ουά Λόουν, 31 ετών, και τον Κέι Σου Όου, 27 ετών, ότι παραβίασαν τον Νόμο περί Κρατικών Μυστικών, που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Οι δύο ρεπόρτερ αναμένεται να προσαχθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου στη Γιανγκόν αύριο Τετάρτη. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...