Κόσμος

Η άλλη όψη του Νταβός: Το σόου Τραμπ, τα «πολεμικά» μέτρα και η σαλάτα των 44 ευρώ! (βίντεο)

Με το δόγμα «Πρώτα η Αμερική» έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ στο Νταβός, με το προεδρικό ελικόπτερο να συνοδεύεται από έξι ακόμα ελικόπτερα. 

Γενικά τα μέτρα ασφαλείας στο Νταβός είναι... ... «πολεμικά», με αυστηρούς ελέγχους και ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους σε ολόκληρη την περιοχή. Το συνολικό κόστος των μέτρων ασφαλείας έφτασε τα 7.630.000 ευρώ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η άφιξη του Ντόναλντ Τράμπ στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας εξελίχθηκε σε σόου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο συνεδριακό κέντρο, όπου είχε μαζευτεί πλήθος περίεργων που προσπαθούσαν να τον δουν από κοντά και να τον καταγράψουν με το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή τους, πετώντας την ατάκα: «θα περάσουμε δύο ημέρες γεμάτες πάθος!».

Μια κυρία θέλησε να του πετάξει ένα μήλο, ενώ κάποια άλλη του ζήτησε να της υπογράψει ένα μυστικιστικό βιβλίο (πράγματι το έκανε). Συγκεκριμένα η 58χρονη Ντέμπορα Ο’ Χάρα Ρουσκόφσκι δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της όταν του έδωσε να της υπογράψει το βιβλίο «Ο Θεός και ο Τραμπ», στο οποίο αναλύεται εάν η εκλογή του στον προεδρικό θώκο ήταν ή όχι ένα «θεϊκό σχέδιο».

«Λατρεύω όσα εκείνος αντιπροσωπεύει, είναι πολύ - πολύ αξιαγάπητος, το είχαμε ανάγκη έπειτα από 8 χρόνια διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα», είπε ενθουσιασμένη στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να βγάλουν μια φωτογραφία σέλφι μαζί του.

Ο Τράμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μετά τον Μπιλ Κλίντον το 2000.

Για... μεγάλα βαλάντια

Πιο τσουχτερές και από το ψύχος που επικρατεί στο ελβετικό θέρετρο είναι οι τιμές στο Νταβός.

Σε ένα απλό καφέ του Νταβός το χοτ ντόγκ στοιχίζει 34,64 ευρώ, η σαλάτα του Καίσαρα 44,31 ευρώ, το μπέργκερ 48,30 ευρώ και η μπριζόλα 58 ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Alpha:

https://youtu.be/ddGJRtCJc-Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...