Κόσμος

Επίσκεψη - ψήφος εμπιστοσύνης από ανώτατους αξιωματικούς ΗΠΑ και Γερμανίας

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθούν ο Διοικητής της Χερσαίας Συμμαχικής Διοίκησης (LANDCOM), Αντιστράτηγο Darryl William και ο Γερμανός Aρχηγός Jörg Vollmer μετά απο πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη στην τελετή ανάληψης Διοίκησης του Διοικητού του Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR)

, στο Wiesbaden της Γερμανίας την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.

Ο νέος Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη USAREUR ειναι ο Αντιστράτηγος Christopher Cavoli, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα απο τον προσωρινό Διοικητή Υποστράτηγο Timothy McGuire. Ειδικότερα στις 15 Δεκεμβρίου 2017 ο Αντιστράτηγος Hodges αποχώρησε από τις τάξεις του Στρατού των ΗΠΑ και παρέδωσε τη Διοίκηση στον (προσωρινό Διοικητή) Υποστράτηγο Timothy McGuire.

Στο περιθώριο της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΣ είχε συναντήσεις με Ανώτατους Αξιωματικούς του Στρατού των ΗΠΑ, όπως με τον Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (EUCOM) και Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Αντιστράτηγο Curtis Scaparrotti, τον Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Στρατηγό John William Nicholson, τον Διοικητή της Χερσαίας Συμμαχικής Διοίκησης (LANDCOM), Αντιστράτηγο Darryl Williams, καθώς και με Αρχηγούς Χερσαίων Δυνάμεων κρατών της Ευρώπης.

Tόσο ο LANDCOM, όσο και ο Γερμανός Aρχηγός Jörg Vollmer έχουν αποδεχθεί πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου τους και θα επισκεφθούν την Ελλάδα.

Συνεχίζεται η υπο τον Α/ΓΕΕΘΑ συστηματική δουλειά στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ και Ελλάδας - Ευρώπης για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Εθνική Στρατηγική για τη δημιουργία ενός πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...