Πολιτική

«Βγαίνει μπροστά» ο Κ. Καραμανλής για το Σκοπιανό - Τι συζήτησε με τις πανμακεδονικές οργανώσεις - «Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γγ του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Όπως φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός, βγαίνει μπροστά και θέλει να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλει να επιστρέψει ενεργά στη πολιτική ζωή της χώρας.

Όπως σας αποκαλύψαμε χθες, συνάντηση κορυφής την πιο κρίσιμη στιγμή του καραμανλικού μπλοκ με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή είχαμε πριν λίγα 24ωρα όπως πληροφορήθηκε το pentapostagma.gr. Στη συνάντηση το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, ο πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης, σύμβουλος του Κ.Καραμανλή που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση με Ρωσία και στο «ΟΧΙ» στο Βουκουρέστι, ο Αχιλλέας Καραµανλής.

Οι περισσότεροι της «γαλάζιας» σύναξης ήταν µέλη της κυβέρνησης Καραµανλή, που διαχειρίστηκε το ζήτηµα της ονοµασίας των Σκοπίων το 2008, το οποίο κατέληξε στο βέτο εισόδου της ΠΓ∆Μ στο ΝΑΤΟ.

Λίγο πιο μακριά βρισκόταν σε διαφορετικό τραπέζι και ο πρώην πρέσβης των Ηνωµένων Πολιτειών στην Αθήνα Τόµας Μίλερ.

Υπενθυμίζουμε πως πριν πριν λίγες ημέρες υπήρξε παρέμβαση Καραμανλή ο οποίος τόνισε πως «δεν υφίσταται Μακεδονικό Έθνος, αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτος αποδεκτό».

«Καμία παραχώρηση στην ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία είναι Ελληνική» φέρετε να ειπώθηκε στην συνάντηση. «Ερχεται γεωπολιτικός προκρούστης για τη χώρα σε διαφορετική περίπτωση. Την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ-Νίμιτς φαίνεται να συμπλέουν απόλυτα.

Ταυτόχρονα ο Π. Καμμένος, φαίνεται πως διαφωνεί κάθετα με τον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος αναφέρθηκε στον όρο αυτό στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα.

Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος έναν «επίσημο χάρτι της Γιουγκοσλαβίας του 1937».

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αναφέρει αρχικά ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία»» για να προσθέσει:

«Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Ο υπουργός Άμυνας την Κυριακή έκανε ένα βήμα παραπάνω για το θέμα ζητώντας δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία» με την κυβέρνηση να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα για το θέμα αν και έχουν περάσει αρκετά 24ωρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...